загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Пересопниці створили колекцію Святого Письма

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Фінською, в’єтнамською, корейською, китайською, ромською, каракалпатською і навіть на есперанто можна прочитати святе письмо у Пересопниці. Таких експонатів налічується до півсотні. У  планах керівництва культурно-археологічного центру  укласти повну колекцію.

Більшість із цих примірників передали меценати.

- Ідея створення такої колекції виникла ще тоді, коли ми готувалися до відкриття, - пояснює директор культурно-археологічного центру Микола Федоришин. – А все для того, аби туристи, які приїжджатимуть з-за кордону, могли прочитати релігійні тексти рідною мовою. Загалом біблія перекладена 300 мовами, а євангеліє – 900. Пересопницька колекція – єдина у світі.

Окрім цього, тут також зібрали переклади святого письма українською літературною мовою, а ще стародруки, датовані ХVІІ століттям. До того ж в культурно-археологічному центрі експонуються й артефакти, пов’язані з християнством, які знайшли на теренах Пересопниці. Це, зокрема, застібки до релігійних книг ХІІ століття. Вони доволі раритетні, переконує Микола Федоришин.

У той період одна така книга коштувала стільки ж, як невелике поселення. Також в експозиції можна побачити і хрести-енколпіони, в середині яких були мощі святих. Їх у княжій Пересопниці носили заможні мешканці. Виставку й надалі розширюватимуть, переконують працівники закладу.

Оксана КРАВЕЦЬ

До списку новин