загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Богдан Ступка. Перші кроки у театрі і кіно

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Про нього казали: "Актор від бога". Він сам з дитинства відчував у собі цей дар і марив сценою. Та якби не кілька випадковостей, можливо, ми б ніколи й не побачили на сцені і на екрані Богдана Ступку. Яке щастя, що це сталося, і який жаль, що його вже немає з нами. Сьогодні минає рівно рік з дня смерті великого актора.

Коли Богдан Ступка розповідає свою біографію, мимоволі виникає враження, що все його життя склалося всупереч обставинам. Він народився у невеличкому селі на Львівщині за місяць від початку Великої Вітчизняної. Голод, злидні, руїни - ці часи викарбувалися у його пам'яті назавжди. У три роки маленький Богдан був за крок до смерті, а врятувало його диво.

З дитинства він мріяв стати актором, проте батьки були проти, і хлопець пішов працювати учнем слюсаря.

- Я дуже хотів в театр, батьки не хотіли, - розповідає Богдан Сильвестрович. - Особливо мама, казала: "Мені досить уже одного артиста, будеш все життя бідувати, треба мати професію, треба бути або інженером, або лікарем, або закінчити торгово-економічний".

Та доля все одно його знайшла. Завдяки випадковій зустрічі зі школьною вчителькою, Богдан Ступка потрапив на проби до акторської студії при Львівському Драмтеатрі.

- Но коли прийшов танець, ох, тут я тобі і гопак, і рок-н-рол, і все, що хочеш. А потім етюд. Зробив етюд, і сльоза потекла...

Мало хто знає, але Богдан Ступка так ніколи і не отримав диплом про вищу акторську освіту. Після студії працював у театрі, і лише у тридцять років, знову таки, випадково був обраний на головну роль у стрічці "Білий птах з чорною відзнакою".

- Дзвонить другий режисер і каже: "Тебе затвердили на центральну роль", - розповідає актор. - Я кажу: "Як?" В мене трубка починає тремтіти: я ж ніколи не грав в кіно, я не зумію, це ж величезна роль. "Зумієш", і положив цю трубку.

Саме ця роль повністю змінила життя актора, проте це далеко не всі перепетії його долі.

Більше про видатного українця ви зможете дізнатися з документального проекту виробництва телеканалу "Інтер" "Богдан Ступка. Забудьте слово "смерть".

До списку новин