загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вишиті декори

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Здавна і до сьогодні вишивка — один із найпоширеніших видів декоративного мистецтва. Вишитими рушниками, скатертинами і серветками прикрашають дім, а вишитий одяг вважається святковим. Зараз вишивка стала модною тенденцією, її використовують для оздоблення постільної білизни, штор, суконь, костюмів, взуття тощо. Особливо популярні вишиті вироби на Великдень. Важко собі уявити багатий пасхальний кошик без вишитої серветки чи святковий стіл без скатертини, прикрашеної вишивкою.

Візерунки вишивок, слугують не лише прикрасами, але й оберегами, які захищають від злих духів, хвороб і приносять успіх у різних справах і починаннях. Кожен узор на вишивці має своє значення, наприклад ніжно-голуба, мов бірюза, незабудка — мовчазний символ пам’яті й вірності, яку, за легендою, називають "Не забудь мене". Червоні троянди символізують пристрасну і віддану любов, рожеві і білі — чистоту намірів, троянди без шипів — любов з першого погляду. Вишиті маки — символ краси і молодості, а калина — символізує материнство. Волошки означають святість і чистоту, а також дівочу невинність і скромність. Барвінок — символ молодості та єднання життя людей із царством предків, квітучий барвінок означає кохання. Двоколірні фіалки та фіалки різних кольорів означають веселощі й радість. Безсмертник — символ здоров'я та вічності.

Цвіт вишні і яблуні символізує материнську любов. Ромашка означає доброту і ніжність.

Голубів здебільшого вишивають парами. Голуби, що дивляться одне на одного символізують кохання, взаємне притягання, близькість. Також голуб символізує прощення. Виноград виступає символом добробуту, таїнства створення нової сім’ї, щасливого одруження. Конвалія здавна означає вірність, ніжність, чистоту кохання. Колоски пшениці — символ врожайності, достатку і плодючості. Соняшник — символ сонця і його енергії, праці й достатку, сили і добробуту, життя, здоров’я і процвітання.

До списку новин