загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українцям хочуть дозволити захищати своє житло зі зброєю в руках

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Межі особистої безпеки і оборони, передбачені українським законодавством, не дозволяють людині захиститися у себе вдома адекватними методами в разі посягання на його життя чи здоров'я. Про це минулої суботи заявив народний депутат України, лідер Європейської партії України, член парламентської фракції "Батьківщина" Микола Катеринчук на Першості Києва з прикладної та динамічної стрільби, коментуючи свою нещодавню поправку до Кримінального кодексу України (законопроект № 2621А від 19 липня 2013 року) .

"Ця поправка з'явилася після Врадіївських подій, після спілкування з людьми, які відчувають себе незахищеними, і говорять про те, що їх нікому захистити в цій країні", - повідомив Микола Катеринчук.

За словами автора законопроект був написаний з використанням досвіду країн-лідерів з захисту прав і свобод людини. В основу його лягла доктрину США і Великобританії "Castle law", що значить "Мій дім - моя фортеця".

Суть "поправки Катеринчука", як її вже охрестили журналісти, в тому, щоб дозволити людям захиститися себе, сім'ю і своїх близьких виключно у власному будинку, використовуючи вогнепальну зброю. Така законодавча ініціатива вже викликала певний резонанс у суспільстві.

"Скептики кажуть, що у разі схвалення поправки у нас буде Дикий Захід. Я хочу сказати, що у нас сьогодні вбивства на побутовому ґрунті без вогнепальної зброї, за допомогою ножа тощо, куди більш поширене явище в порівнянні з замовними вбивствами", - прокоментував відповідне запитання Микола Катеринчук.

Також народний депутат перерахував кілька обов'язкових пунктів юридичної практики США і Великобританії, які визначають чітку позицію з приводу можливостей використання зброї для самозахисту у власному будинку. "По-перше, ніхто не ходить в гості без запрошень. По-друге, якщо використовується будь-який предмет для посягання на ваше життя, ви маєте право використовувати зброю. По-третє, люди проходять спеціальну підготовку і зброю вони повинні зберігати в спеціальному сейфі ", - запевняє юрист.

Микола Катеринчук заявив, що готовий до публічної дискусії стосовно своєї поправки. "Зараз, поки мої колеги у відпустках, я поспілкувався з тренерами цієї першості. Тут є і військовослужбовці і співробітники правоохоронних структур, і вони всі схвалюють таку ініціативу", - зазначив народний депутат.

Політик переконаний, що ця поправка дозволить громадянам України відчувати себе захищеними. "Прийшов час відчути людям себе захищеними, і вільними громадянами. Адже громадянин, який не відчуває себе захищеним, перетворюється на раба, і всього боїться", - наголосив Микола Катеринчук.

До списку новин