загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Ужгороді обговорювали проект «Волонтерство – шлях до самореалізації»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Чи легко бути волонтером? Як ефективно використати унікальну можливість безкорисливо допомагати іншим? Про це та ще багато цікавого розповідали вчора в Ужгородському прес-клубі. Тема прес-конференції: «Волонтерство – шлях до самореалізації».

Основним принципом волонтерства є добровільність. Людина, яка стає волонтером має розуміти, що за свою добровільну допомогу іншим не отримає жодної грошової винагороди. Волонтерство немає релігійних, вікових, гендерних і географічних обмежень. Брати участь у добровольчих діях може кожний.

«Тема волонтерства була актуальною у всі часи, – розповідає директор центру «Вибір» Василина Марко. – Специфіка нашого закладу – це робота з молодими людьми, які є небайдужими до проблем інших. Наша організація є благодійною і надає послуги людям з інвалідністю. Волонтерами можуть стати чиновники, організації, батьки дітей–інвалідів і просто всі бажаючі, які переймаються тим, як би допомогти іншим людям. На даний час закладу найбільше потрібні: психологи, психотерапевти, соціальні працівники, реабілітологи, а також педагоги з будь-яких предметів. Також ми шукаємо осіб, які у вільний час можуть фізично допомагати інвалідам по господарству, проводити з ними час. Головне – стати другом цій людині. Я думаю, що Бог завжди винагороджує таких людей…»

Детальніше про проект «Волонтерство – шлях до самореалізації» розповіла його керівник Кристина Балог: «Стартував проект 1 липня за сприяння Фонду демократії США. Його мета – це створення команди волонтерів, приблизно з 25-40 осіб. Наші тренери навчатимуть їх волонтерської роботи. Я вважаю, що волонтерство – це унікальна можливість, яка дається людям, завдяки якій вони можуть розкрити свій творчий потенціал, реалізувати свої можливості та знайти нових друзів».

Робота волонтерів буде пов’язана, перш за все, зі спілкуванням з людьми з інвалідністю. Тут надзвичайно важливою є фізична і моральна допомога.

Директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич повідомив про те, що 524 закарпатці з обмеженими можливостями вже звернулися до центру зайнятості.

«З початку року 99 закарпатців з фізичними вадами вже знайшли роботу, – коментує ситуацію Юрій Фущич. – У минулому році за цей же період було працевлаштовано 80 людей. До того ж, ми працюємо над тим, щоб допомогти цим людям з вибором професії та спеціальності. Працюємо з випускниками шкіл, знаємо учнів з фізичними особливостями, яким у майбутньому потрібна буде робота. Наразі реалізовано більше 60 заходів з профорієнтації людей з обмеженими фізичним можливостями».

«Волонтерство – шлях до самовдосконалення, – стверджує волонтер Василина. – Загалом таким видом доброчинності я займаюся вже приблизно п’ять років. Спочатку їздила в дитбудинки, була простим волонтером, а згодом почала співпрацювати з благодійним центром «Вибір». У минулому році я посіла друге місце у Всеукраїнському конкурсі «Волонтер року 2012» у номінації соціальний захист населення. Я вважаю, що не все в житті визначається матеріально. Коли ти допомагаєш іншому, то насамперед, допомагаєш сам собі…»

Нагадуємо, що наразі проект «Волонтерство – шлях до самореалізації» активно шукає волонтерів. Тому, якщо вас зацікавила дана інформація і ви хочете спробувати себе у волонтерстві, то детальніше читайте на сайті організації vybir-uzgorod.ho.ua або ж телефонуйте 66–40–66.

Нам варто пам’ятати, що краще найменша допомога, ніж найбільше співчуття…

Христина БІКЛЯН

До списку новин