загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Богдан Рубчак: «Відколи я пішов на пенсію, припинив професійне читання, і тепер читаю для приємності»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На питання порталу «Буквоїд»: «Що читати?» відповідає поет, літературознавець, есеїст Богдан Рубчак.

- Що Ви читали останнім часом? Ваші враження.

 

- Відколи я пішов на пенсію, я припинив професійне читання, і тепер читаю для приємності. Я перевіз із Чікаґо до Нью-Джерсі частину моєї бібліотеки, і  виловлюю непрочитане. З віком тягне мене на біографії, щоденники, спогади. Мабуть підсвідомо хочу перевірити, чому ті, що про них пишуть – великі, а я ні.

Щойно закінчив величезну, на два томи, біографію Єйтса, і тепер взявся до грубезного тому біографії Рільке пера колишнього, і вже покійного, мого професора Ральфа Фрідмана. Набув щоденники Італьо Кальвіно, в які вже заглядаю. Чекаю на четвертий том щоденників  Винниченка.

Також набув томи зі серії «Розстріляне відродження» Шкурупія, Слісаренка, Йогансена і Шпола. З захопленням читаю невідомі досі тексти і перечитую давно знайоме.

 - Як обираєте книжки для читання?

 

- З особливою пошаною ставлюся до дарованих мені книг і книжок. Приятелі Богдан Бойчук і Василь Махно і Віра Вовк  «систематично» пересилають мені все нове з-під їх пера. Недавно прислали нові книжки Ґабор, Раїса Лиша, Гук і багато інших авторів з України.

- Що можете порадити для читання іншим?

 

- Що я порадив би читачам? Чекати до спокійної, лінивої пенсії, щоб могти читати для спорту і не ламати пальців над списками непрочитаних книг.

До списку новин