загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Турбота про ветеранів Черкащини – в центрі уваги обласного госпіталю

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Для ветеранів Великої Вітчизняної війни, ветеранів праці та інших пільгових категорій турбує питання, як саме буде здійснюватися їхнє медичне обслуговування під час та після реформи медичної галузі.

Про це повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

- Реформа в галузі охорони здоров’я спрямована на підвищення якості та доступності медичної допомоги для населення, зокрема і людей похилого віку, – зазначив голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб.

Тому питання про належне надання медичної допомоги цим категоріям людей стоїть на особистому контролі Сергія Тулуба. Так, в області впроваджені та постійно виконуються заходи обласної програми «Турбота», її розділу «Збереження здоров’я в старості».

Директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Брожик постійно наголошує, що зусилля Департаменту скеровані на медичний захист ветеранів Великої Вітчизняної війни. Так, на Черкащині функціонує госпіталь для лікування ветеранів війни, який не тільки стаціонарно оздоровлює ветеранів війни, а також виконує функції організаційно-методичного центра надання медичної допомоги ветеранам війни області.

– Черкаський обласний госпіталь для інвалідів війни – сучасний лікувально-профілактичний заклад, що розташований на березі Дніпра, в лікувально-кліматичній зоні, де все передбачене для укріплення здоров’я людям похилого віку, – зазначив Володимир Брожик.

За словами в.о. головного лікаря обласного госпіталю Сергія Задорожного, в закладі працює високопрофесійний медичний колектив. Основа роботи якого – особлива увага, добре слово, уважне ставлення до кожного ветерана війни.

– Усі лікарі атестовані, 9 лікарів мають вищу категорію, 16 – першу, 5 – другу категорії. Двом лікарям присвоєно почесне звання «Заслужені лікарі України», – відзначив Сергій Вікторович. – Госпіталь працює в тісному зв’язку з науково-дослідним інститутом геронтології та геріатрії по впровадженню нових методик лікування хворих похилого віку.

За сприянням головного позаштатного геронтолога Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Тетяни Бондарєвої в медичний установі щорічно впроваджується біля 10 нових методик лікування.

У 2008 році госпіталь був акредитований на вищу акредитаційну категорію та в послідуючі роки підтверджував її. У червні 2008 року заклад був нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України за значний внесок у розвиток охорони здоров’я.

За словами Сергія Задорожного, щорічно в госпіталі отримують стаціонарне лікування більше 5000 осіб. Лише за перший квартал 2013 року в установі проліковано 1 377 хворих.

– Усі пацієнти закладу повністю забезпеченні медикаментами та харчуванням. У процесі лікування для них проводяться курси психотерапевтичної реабілітації, а особи, які потребують зубопротезування, слухопротезування, направляються до відповідних спеціалістів обласної лікарні, де забезпечуються всім необхідним.

Довідково. Протягом останніх років робота госпіталю побудована на принципах планової госпіталізації згідно з путівками – направленнями по квотам, яка погоджена з обласною радою ветеранів і залежить від кількості ветеранів, які стоять на обліку. Лікувальні заклади отримують путівки за заявками.

До списку новин