загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсійний фонд розробив систему, за допомогою якої кожен може розрахувати свою пенсію

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Самостійно розрахувати пенсію - і тим самим перевірити Пенсійний фонд. Відомство розробило систему індивідуального розрахунку виплат і розмістило його на власному сайті. Тепер кожен, хто збирається на заслужений відпочинок, може власноруч полічити - скільки грошей йому виплачуватиме держава. Як саме працює система - дивимося далі.

Зінаїда Трофимівна 37 років пропрацювала в шахті. Cподівалася на чималу пенсію. Втім, отримала трохи більше тисячі. Жінка впевнена: під час розрахунку в пенсійному фонді припустилися помилки.

Зінаїда Хортова, пенсіонерка:

- Ходить бесполезно. В те годы я еще попыталась. Был в газете расчет я посчитала, мне положено больше. А мне говорят у нас такого указания нету. Так вот и живем.

Аби не було неприємних несподіванок, Валерій Ілліч до виходу на пенсію підготувався. Чоловік має економічну освіту, тому суму виплат розрахував самостійно.

Валерій Климкевич, пенсіонер:

- Я сам посчитал, какая у меня должна быть пенсия, поэтому никаких недоразумений у меня с пенсионным фондом не было. Даже немножко больше, я опускал какие-то копейки, они появились.

Тепер розрахувати свою пенсію можна навіть без економічної освіти, кажуть у Пенсійному фонді. Фахівці розробили інтерактивну систему для самостійного вирахування виплат. Розмістили її на власному сайті.

Владислав Машкін, директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України:

- Это по сути аналог той программы, при помощи которой специалисты органов Пенсионного фонда  считают размеры пенсии. То, что считает калькулятор, он полностью соответствует тому, что считает программное обеспечение пенсионного фонду.

Владислав Машкін, демонструє як працює калькулятор. Для початку заходиш на сайт Пенсійного фонду і скачуєш програму. Потім у відповідні графи вписуєш ім'я, дату народження, страховий стаж та заробітну плату. Для тих, хто працював за радянських часів, вже все переведено в гривні.

Владислав Машкін, директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України:

- Средняя переведена в гривны путем деления на сто тысяч, то и заработок вносится в таком же порядке.

У період до двотисячного року зарплату треба внести лише за будь-які 5 років. Після вказати заробітки за кожен місяць до часу виходу на пенсію.

Владислав Машкін, директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України:

- Если мы что то не внесли, то заработок будет взят нулями, а после 2004 года не будет посчитан страховой стаж.

Після заповнення всіх полів, натискаємо "провести розрахунок". І отримуємо суму пенсії. Такий калькулятор має стати контролером для працівників Пенсійного фонду, пояснює міністр соцполітики. Адже до відомства щодня приходять тисячі звернень тих, хто вважає, що суму виплат йому не дорахували. Тож тепер свої підозри можна перевірити.

Наталія Королевська, міністр соціальної політики України:

- Это как бы мотивация к его действиям, пойди и перепроверь, пойди и уточни. Понятно, что 13 миллионов человек, когда пересчитывается пенсия, могут быть технический сбой, а еще, что самое страшное очень сильно присутствует человеческий фактор.

Поки що калькулятор може без помилок розрахувати лише пенсію за віком на загальних підставах. Він не враховує індивідуальні показники.

Тетяна Шумська. Володимир Тихомир, Володимир Вістяка

До списку новин