загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Росії хочуть ввести податок на утримання батьків

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Росії пропонують ввести 2% податок з заробітної плати для здійснення доплат до пенсії своїх батьків.

Такий законопроект зареєстрував у Державній думі лідер Партії пенсіонерів, депутат з незалежної групи Ігор Зотов, пишуть "Известия".

"Можливості діючої державної пенсійної системи не відповідають потребам громадян. Для того щоб купівельна спроможність пенсіонерів відповідала реаліям, необхідно підвищити пенсійні виплати, хоча б за рахунок їх дітей", - вважає депутат.

На даний момент ст. 87 Сімейного кодексу РФ вже передбачає, що дорослі діти зобов'язані "утримувати своїх непрацездатних батьків, які потребують допомоги, і піклуватися про них".

Проте конкретні суми такої матеріальної допомоги у законодавстві не прописані.

У своєму законопроекті Зотов постарався виправити цю ситуацію і уточнити, яким саме чином діти можуть брати участь у забезпеченні батьків.

"Батьки мають право на отримання надбавки до пенсії у розмірі 2% від заробітку чи іншого доходу кожного з повнолітніх дітей на кожного з батьків", - йдеться в тексті запропонованого Зотовим законопроекту.

Законопроект передбачає також і можливість для дітей відмовитися від відрахувань батькам у випадках, якщо мати чи батько були позбавлені батьківських прав, не брали участі у вихованні дитини, ухилялися від сплати аліментів, вчинили умисний злочин проти життя чи здоров'я дітей, або ж є хворими хронічним алкоголізмом або наркоманією.

Крім того, самі батьки можуть в односторонньому порядку відмовитися від отримання надбавки від дітей.

Конкретну схему передачі грошей від дітей батькам, на думку Зотова, має розробити уряд після прийняття законопроекту.

Швидше за все, роботодавець буде відраховувати відсоток від окладу до пенсійного фонду, який і буде розподіляти кошти.

До списку новин