загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Напередодні відкриття мисливського сезону надзвичайники нагадують про правила безпеки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Відкриття мисливського сезону–полювання на пернату дичину традиційно припадає на кінець другої неділі серпня. День відкриття полювання для всіх мисливців – це завжди свято.

Виконання простих правил, у період полювання перетвориться на гарний відпочинок від повсякденних турбот і принесе мисливцям неабияке задоволення.

Для того, хто підійшов до полювання виважено, воно стане невичерпним джерелом пізнання навколишнього світу, відпочинку, чудових вражень, а також дасть можливість провести на лоні природи незабутні часи.

Тому не зайвим буде ще раз нагадати усім цінувальникам цього виду відпочинку бути самосвідомими і дотримуватись вимог чинного законодавства та правил безпеки під час полювання.

Аби святковий настрій і позитивні емоції залишилися з вами надовго Управління Державної служби України у Черкаській області звертається до усіх мисливців із порадами щодо безпеки під час полювання.

ПІД ЧАС ПОЛЮВАННЯ НА ВОДІ – ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ У ЧОВНІ:

– В човні крім ємності для вичерпування води повинні бути засоби для порятунку, круг, мотузка з поплавками рятувальний жилет, а також укомплектована медична аптечка.

– Уважно перевірте справність плавзасобу.

– Не забувайте тримати рівновагу – в жодному разі не навалюйтесь на борти і не випростовуйтесь на весь зріст.

– Човен часто перекидається під час опускання якорів. Це відбувається тому, що рибалки використовують якорі–саморобки: камені, цеглу, поліетиленові мішки з піском та інші предмети, вага яких не завжди правильно розрахована.

– Порівняно з дерев’яними та металевими човнами, гумові – особливо небезпечні, оскільки вони можуть не лише перекинутися, а й втратити цільність.

– Якорі гумового човна заборонено кріпити до дроту чи капронової линви. Скористайтеся канатом або міцним бавовняним шнуром, – збережете неушкодженими як борти, так і власні долоні. Опускайте якір плавно без зайвих різких рухів. Сядьте або станьте навколішки, бо в такому положенні вам буде легше зберігати рівновагу. Подбайте заздалегідь, щоб усе ваше спорядження та рушниця були акуратно розкладені, таким чином ви уникнете непотрібної метушні.

– Однією з основних небезпек, що призводять до трагічних ситуацій, і зокрема на воді, є перебування в нетверезому стані.

– Мисливець, що впав у воду, повинен залазити в човен з кінця, через транець, а не через борт.

БІЛЬШІСТЬ ПОЖЕЖ ВИНИКАЄ З ВИНИ ЛЮДИНИ.

Кожен мисливець повинен знати, що в пожежонебезпечний сезон не можна розводити багаття серед хвойних молодняків, на місцях старих пожеж і в буреломах, на лісосіках із залишеними порубковими матеріалами і заготовленої деревиною, в місцях з сухою травою, а також під кронами дерев.

Не можна розводити багаття на торфовищах. В інших місцях розводити багаття дозволяється, але за умови, що навколо багаття буде знятий рослинний покрив. Ширина мінералізованої смуги повинна бути не менше півметра.

– Перш, ніж розпалювати багаття в лісі, необхідно обкопати обране для багаття місце, прибрати на відстань не менше 10 метрів сміття, суху траву і сушняк які знаходиться поблизу майбутнього кострища.

– Гасити багаття треба після приготування їжі, обігріву або ночівлі, заливаючи вогнище водою та перевертаючи вугілля до тих пір, поки не зникне дим та не перестануть шипіти вуглі. Полишаючи місце стоянки необхідно обов'язково укласти назад знятий трав’яний шар.

– Сміття, яке неможливо спалити, необхідно закопати.

– На біваках, в мисливських угіддях необхідно дотримуватися протипожежної безпеки.

– Не можна кидати палаючі сірники, непогашені недопалки, курити на ходу.

– Не можна користуватися при стрільбі патронами, спорядженими легкозаймистими пижами.

– Забороняється так само випалювання трави на лісових галявинах.

– При виявленні лісової пожежі негайно вжити заходів для її гасіння (збити полум'я гілками), а при неможливості згасити вогонь власними силами – повідомити про нього працівникам лісового господарства, або до пожежно–рятувальної служби. Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області повідомляє, що для повідомлення про пожежі та інші надзвичайні події діє єдиний телефон порятунку "101".

Служба "101" забезпечує цілодобовий прийом інформації від населення при загрозі або виникненні пожеж, надзвичайних ситуацій, аварій, катастроф та дорожньо–транспортних пригод.

Сергій ДАНИЛОВ

До списку новин