загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Опозиція хоче скасувати «пенсійну реформу» влади

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Народний депутат фракції «Батьківщина», секретар Комітету з питань соціальної політики та праці Андрій Павловський за дорученням опозиції підготував законопроект про скасування так званої пенсійної реформи Азарова-Тігіпка.

 

Відповідний законопроект «Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» поданий до Верховної Ради.

«У зв’язку з тим, що з ухваленням Пенсійної реформи не відбулося ніяких позитивних соціально-економічних змін, а Конституційний суд неодноразово наголошував, що не можна ухвалювати будь-які підзаконні акти, що погіршують соціальне становище громадян, за дорученням опозиції було підготовлено цей законопроект про скасування ганебного «покращенського» закону», - сказав Павловський.

У пояснювальній записці до законопроекту наголошується, що з часу прийняття пенсійної реформи (8 липня 2011 р.) «не були вжиті дієві заходи щодо відновлення та розвитку національного виробничого комплексу, легалізації трудових відносин та доходів, розширення сфери зайнятості та підвищення рівня заробітних плат, що неминуче мало б результатом збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів та відрахувань на загальнодержавне соціальне страхування. Відтак, проблеми Пенсійного фонду залишаються нерозв’язаними».

Навпаки, підкреслив народний депутат, «підвищено пенсійний вік, скасовано пенсії за вислугу років та на пільгових умовах, запроваджено більш жорсткий підхід до обчислення стажу роботи та заробітку, зменшено розмір максимальної пенсії для осіб, які втратили працездатність, зменшено нарахування пенсій для державних службовців та ін.».

«У зв’язку з викладеним вбачається за необхідне відновити статус-кво на законодавчому рівні, повернувши законодавчу базу пенсійної системи у стан, який передував руйнівним «реформам» оманливого «покращення», - наголошується у пояснювальній записці.

«Прийняття законопроекту дозволить подолати кризу пенсійної системи, викликану антисоціальними актами поспішного та необдуманого реформування, а також сприятиме підвищенню рівня добробуту населення та упевненості людей у завтрашньому дні», - сказав Андрій Павловський.

До списку новин