загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

70-річний рівнянин знайшов законий спосіб не платити за опалення

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Рівному 70-річний пенсіонер на прикладі задачі з фізики за восьмий клас розповів, як не платити за опалення в оселі. Рівнянин через суд довів, що може сплачувати лише 0,333 Г/кал в місяць, а це менше ніж сто гривень.

Василь Котик проживає по вулиці Чорновола у будинку, який побудували мешканці за власний кошт. Згодом, обслуговувати багатоквартирний будинок взявся ЖЕК. Пенсіонер розповідає, що свідомо не заключав ні з ким договорів, адже, за його словами, вони були однобокими без врахування інтересів іншої сторони.

Василь Спиридонович розповідає, що у 2006 році комунальне теплопостачальне підприємство "Комуненергія" подало на нього до суду для стягнення заборгованості.

- Цієї заборгованості насправді не було, оскільки я щомісяця сплачував навіть більше, ніж потрібно, - зазначив рівнянин. - Все просто, пояснюю: я взяв підручник із фізики за восьмий клас у якому є задача, для учня восьмого класу.

Отже, вважайте, що у вашій квартирі стоїть котел із чугунка і у нього входить певна кількість води. Наприклад, моя батарея чугунна і важить 300 кілограмів, вміщаючи 54 літри води. У задачі запитується: яку теплоту потрібно затратити, щоб нагріти котла, приміром, до 64 градусів. Візьмемо жовтень місяць - початок опалювального сезону. У кожній квартирі буде близько 14 градусів. Значить для того, аби у квартирі мати 18 градусів потрібно підвищити температуру лише на 4градусів . Вони підвищили температуру від Божого тепла з 14 градусів до їхнього 18 лише на чотири градуси.

Коли розрахувати надане тепло за місяць по задачі за восьмий клас, виходить 0,333 Г/кал. Значить моя батарея отримала 0,333 Г/кал. За рішенням виконкому Рівненської міської ради 1 Г/кал коштує 282 гривня 5 копійок. У мене виходить третя частина використаного мною тепла - близько 95 грн. Значить я повинен сплачувати саме таку суму.

Ба більше, пенсіонер заявляє, що не він винен КТП «Комуненергія», а саме вони заборгували йому, оскільки чоловік сплачує не 0,333 Г/кал, а цілу гігакалорію.

- Вони мені ставлять рахунок 6 гривень 80 копійок за кожний квадратний метр. Я запитую де розрахунки, скільки Г/кал припадає на квадратний метр? Відповідне звернення я написав в управління житлово-комунального господарства. Мені надали таку відповідь, що ніякий професор її не зрозуміє, - бідкається чоловік.

Вперше КТП «Комуненергія», подала до суду на пенсіонера, щоб стягнути борги, у 2006 році. Оскільки договору з пенсіонером у підприємства не було, суд визнав рівнянина невинним. Після того, судова тяганина продовжилася.

- Кожного разу я прошу, щоб цю справу відправили на незалежну експертизу, адже ні суддя, ні представник «Комуненергії» не може зрозуміти задачу за восьмий клас, - каже Василь Котик. - Ніхто не може заперечити або підтвердити мої розрахунки. Втім, усі суди я виграв і так. На судових засіданнях сам собі був адвокатом. Проте, зір зараз почав падати, я не можу нічого прочитати у суді. Тому останнє засідання програв…

Василь Спиридонович звернувся до адвоката Ярослава Кальки, з допомогою якого була подана скарга в апеляційний суд. Його засідання відбулося 21 лютого 2013 року і його знову виграв пенсіонер.

Вікторія Мамотюк

До списку новин