загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Подорожі Україною: 5 ідей для літнього відпочинку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Більшість українців із нетерпінням чекає літа, щоб узяти довгоочікувану відпустку та гайнути кудись подалі на відпочинок.

Про те, що подорожі Україною влітку не менш захоплюючі та насичені, ніж закордонні, а також значно бюджетніші, розповідає AutoTravel.ua.

Пропонуємо 5 різноманітних ідей на будь-який смак, гаманець і бажання.

Подорожі Україною - сходження на Говерлу

Знаєте, де влітку можна застати сніг? Або де буде тяжко дихати через те, що захоплюватиме подих від побачених краєвидів? Правильно, на найвищій точці України - горі Говерлі.

Сходження на Говерлу - це ціла пригода, що забезпечить вам ідеальну природу та чудові враження. Щойно подолаєте заповітний 2061 метр, запевняємо, відкриється друге дихання і натхнення на майбутні туристичні відкриття.

Вершина Говерли - це невеликий плоский майданчик. Звідси відкривається ідеальна панорама на всі 360 градусів, тут можна побачити весь Чорногорський хребет.

На схилах гори - здебільшого трава та чагарникова рослинність, кам'яних осипів мало. Верхня межа лісу розташована на висоті приблизно 1400 м. Біля підніжжя Говерли - водоспад.

Подорожі Україною - пляжний відпочинок у Криму

Ніжний пісочок, тепла вода, прибій морських хвиль і романтичні світанки та заходи сонця.

Багато туристів літній відпочинок уявляють саме так: на хорошому пляжі з друзями, коханою людиною або сім'єю.

Біля Севастополя на мисі Фіолент варто завітати на Яшмовий пляж. Неподалік Алупки є затишне місце з красивою природою та скелями - пляж "Сковорода".

Будете відпочивати в Гурзуфі, не оминіть увагою пляж Гурівські камені. Це рай для дайверів і любителів підводного полювання. Тут неподалік скелі-близнюки Адалари, скеля Шаляпіна та грот Пушкіна. Біля підніжжя Ведмідь-Гори, або Аю-Дага насолодіться красою Дикого пляжу.

Ну, а в Феодосії, звісно, варто відпочивати на Золотому пляжі. Якість піску та його колір є найкращими на всьому Південному узбережжі Криму.

Якщо ж традиційний пляжний відпочинок не для вас, ми знаємо явки та паролі для любителів поніжитися на сонечку без одягу.

Подорожі Україною - відвідання цікавого міста

А ось у цьому пункті доречний вислів - "на колір і смак товариш не всяк". Адже подорожі містами України дуже насичені та різноманітні. Ми подамо кілька варіантів-гідів містами, а ви вже самі обирайте, що вам більше до душі.

Почнемо радувати романтиків та любителів затишку. Мабуть, ви вже здогадалися, що йдеться про славетне місто Лева.

Мандрівники полюбляють тут усе, починаючи з бруківки затишних вуличок, із красивими будинками, закінчуючи мешканцями та офіціантами в не менш легендарних і оригінальних кав'ярнях.

"Місто - де дороги підмітали трояндами, а книгарень було більше, ніж кав'ярень", - так красиво сказав про це місто австрійський дослідник. Часто Чернівці порівнюють із Віднем, Львовом, називають маленьким Парижем. Однак Чернівці - абсолютно неповторне місто, а для ідей подорожі Україною влітку - взагалі ідеальний варіант.

143-річна східна столиця України, так, доволі молода, скажете ви. Відповідно, прадавніми архітектурними шедеврами Донецьк похвалитися не може, але це не означає, що у Донецьку нема на що й подивитися.

Не можемо не запропонувати відвідати найбільш колоритне місто нашої країни. Край Котляревського, галушок, Полтавської битви, гоголівської містики та Диканьки. Якщо обираєте подорожі Україною, Полтава - чудове місце як для романтичного вікенду, так і для сімейної поїздки.

Подорожі Україною - індустріальний туризм

Спеціально для тих, кого аж ніяк не приваблюють романтичні подорожі Україною і хто не любить живу природу, а віддає перевагу всьому індустріальному, ми підготували список об'єктів, які можна відвідати туристу.

На березі сонячного Акташанського водосховища поблизу міста Щолкіно розташована недобудована кримська атомна електростанція. Нині це місце - приватна власність.

Самостійно оглядати атомні розвалини доволі небезпечно. Проте місцеві охоронці за символічних 25 гривень охоче покажуть вам територію.

У Донецькій області є містечко Соледар, назва якого свідчить сама про себе. Під землею Соледара - соляні шахти, це цілі казкові палаци, зроблені з солі.

Цікаво побачити й Дніпровську ГЕС у Запоріжжі. За Радянських часів це була найбільша станція у Європі.

А якщо хочете пізнати ази нелегкої професії шахтаря, ласкаво просимо у справжнісіньку шахту. Відвідайте гірничий полігон, що знаходиться на глибині 7 метрів під Індустріальним технікумом.

Подорожі Україною - екстремальні подорожі

Напевно, ви знали, що в Тернополі знаходяться унікальні гіпсові печери, а в Криму - Мармурова печера, яку найчастіше відвідують туристи.

А в південно-західному Криму на внутрішньому хребті Кримських гір знаходяться цілі печерні міста. Питання, які екстремальні подорожі Україною здійснити влітку, відпаде саме собою.

У Криму є універсальна Нікітська розколина, що придатна для скелелазіння цілий рік. Новачкам у цьому екстремальному виді спорту варто вирушати до Коростишева на закинутий гранітний кар'єр.

Гранітні скелі Бук заввишки 15-20 метрів дають простір для тренувань і скелелазам, і альпіністам. Це місце ще не облюбоване туристами, тому вирушити туди спекотним літом дуже доречно.

Для тих, хто хоче підкорити водну стихію, чудовим варіантом будуть Карпати - сплав по Чорному Черемошу. Досвідчені юзери обирають пороги рік Свіча та Мізунка.

Південний Буг - мабуть, найпопулярніша екстремальна річка в Україні в літній період. Коли міліють річки Карпат, натовпи туристів вирушають сюди.

Якщо ж екстрім ви уявляєте спокійним, спробуйте сплав по річці Случ. Шлях "Надслучанською Швейцарією" - один із найкрасивіших маршрутів у всій Україні.

До списку новин