загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні розпочався дефолт і криза неплатежів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Факти - уперта річ, але наш уряд дійсно впертіший.

Про те, що в Україні починається криза неплатежів, що грошей у бюджеті немає на найнеобхідніше, говорять і пишуть скрізь. Не на замовлення опозиції, не тому що так "сказала одна бабка", все набагато простіше - люди щодня стикаються з проявами цієї ситуації.

Дефолт вже практично розпочався. Просто його не оголошували. Неначе така страусина тактика щось змінить.

Тривожні сигнали вже надходять по офіційних каналах з самих різних регіонів. Свіже повідомлення з Донецької області. Безробітним міста Краматорська не виплатили допомогу по безробіттю на суму понад 2 млн. гривень. "Платіжні доручення на виплату допомоги з безробіття, тим особам, які відвідали центр зайнятості з 01.07.2013 по 31.07.2013 надані у відділення Держказначейства України. По теперішній час платежі не здійснені. Загальна сума неоплачених платежів становить 2 млн. 513 тис. грн., У тому числі соціальні виплати - 2 млн. 336 тис. грн. ", - йдеться в повідомленні міськради. Станом на 12.08.2013 року на обліку в Краматорському міському центрі зайнятості перебувало 2542 людини. Дві з половиною тисячі людей, яких покращення вже приперло до стінки - економічні успіхи влади залишили їх без роботи, а потім і без допомоги. Це одне місто в Донецькій області. Скільки таких краматорський в країні? І скільки тисяч людей, які залишилися без роботи в результаті «успішних реформ молодої команди» тепер не знають, як вижити? Випадок Краматорська справді не приватний, а характерний. Для цього достатньо почитати в пошуковику новини за запитом «казначейство» за останні дні. Ось у Дніпропетровській області Держказначейства не виплатила працівникам, які постраждали на виробництві, належні гроші. У справу втрутилася прокуратура, яка встановила, що протягом липня-серпня 2013 своєчасно не перераховані 17.5 млн. гривень на рахунки осіб, потерпілих на виробництві. Вже не виплачуються допомоги по безробіттю і гроші потерпілим на виробництві. Що буде далі - пенсії? Зарплати бюджетникам? Вимушені безкоштовні відпустки для вчителів, лікарів та інших? Чиновникам легше - їм щось обов'язково принесуть. У міліції є пістолети - можна якось крутитися. А от інших чекають дуже непрості часи. Проблема виникла не вчора. Ще на початку літа доведені до точки кипіння місцева влада ряду міст влаштували акцію з вибивання своїх (в тому й річ, що своїх зароблених!) Грошей з казначейства. У бюджеті утворилася діра, запахло протестами з непередбачуваними наслідками. Тоді втрутився Азаров, швидко призначив «козлів відпущення» і щось переклали з однієї кишені в іншу. Проблему не вирішили, але тимчасово викрутилися. Тепер відстрочка закінчилася, ті ж проблеми повернулися, помітно додавши у масштабах. Ситуація в серпні куди важче, ніж у червні. І справа не тільки в тому, що під загрозою крім поточних витрат місцевої влади вже і ряд соціальних виплат. Справа в тому, що в середині серпня Україна повинна виплатити МВФ 930 млн. доларів, з них Міністерство фінансів - 190 млн., а Національний банк - 740 млн. Для дірявого українського бюджету це означає зовсім погані часи. Для нас, до речі, теж. Одному Януковичу нічого не страшно - витрати на президента, його охорону та утримання десятка резиденцій не знизять ні на гривню. Хоча денна сума витрат на дорогого президента порівнянна з місячним боргом перед безробітними в Краматорську.

До списку новин