загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Івано-Франківську відродили фестиваль троїстих музик

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Музичною ходою центральною пішохідною вулицею Незалежності до Ратуші розпочався обласний відкритий фестиваль троїстих і весільних музик в Івано-Франківську. Як повідомляє Радіо Свобода, його відродили після більш як 20-річної перерви.

Понад 20 гуртів демонстрували своє мистецтво на сцені під відкритим небом і виконували не лише народні твори, а й класичні.

За словами завідувача відділу фольклору і етнографії навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття Стефанії Капустинської, «саме на народній музиці базуються вершини української інструментальної музики».

Обов’язкові інструменти троїстих гуртів – скрипка, цимбали, бубен. Але є і баян, і сопілка. Ці гурти не концертні, а «діючі», бо грають на весіллях, хрестинах, храмових святах.

Як сказав керівник фольклорного колективу з села Замагора Верховинського району Василь Марутчак, щоб стати таким музикантом, потрібно мати талант, та у них в Замагорі «в кожній другій хаті є музики, талант передається з покоління до покоління».

Уже під час фестивалю багато колективів отримали запрошення грати на тій чи іншій урочистій події. На Прикарпатті навіть найсучасніше весілля не обходиться без троїстих музик.

До списку новин