загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Літо у Львові завершиться виставками сучасного мистецтва

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Львові сьогодні декількома виставками розпочнеться двотижнева серія мистецьких акцій, які постали з обєднання зусиль «Днів мистецтва перфоманс у Львові», фестивалю «ArtNastup», який презентує сучасне польське мистецтво в Україні та трієнале сучасного українського мистецтва «Український зріз», що через місяць представить твори наших митців у Польщі, повідомили в МО «Дзиґа».

Зокрема 30 серпня о 16:00 у Львівському палаці мистецтв відкриється виставка польського відеоарту «Ре: (ремінісценції, ремікс, рефлексія)».  Виставка є своєрідним зрізом мистецьких пошуків та технологічних знарядь, які використовуються у сфері мистецтва цифрових медіа. Окрім кількох десятків польських митців, на цій виставці будуть представлені твори українців Андрія Лініка та Сергія Петлюка, закуплені до польських колекцій.

Презентація трієнале «Український зріз. Лиман» дасть можливість побачити частину творів українських митців, які були відібрані, щоб представити наше мистецтво у жовтні в галереях Любліна. Серед митців, які взяли участь у проекті: Василь Бажай, Андрій Гуменюк, Володимир Костирко, Ростислав Котерлін, Віктор Лавний, Павло Маков, Микола Малишко, Ігор Перекліта, Євген Равський, Сергій Радкевич, Олександр Рідний, Олександр Ройтбурд, Андрій Сагайдаковський, Тіберій Сільваші, Лариса Стадник, Олег Тістол, Руслан Тремба, Олекса Фурдіяк, Наталка Шимін.

У галереї «Єфремова 26», що розташована за відповідною адресою, о 19:00 відкриється фотовиставка «2, 2, 24» польського митця Кшиштофа Войцеховського.

У галереї «ІconArt» на  вул. Вірменській,26 о 20:30 розпочнеться експозиція проекту «Релікварійна ікона» польського художника Кшиштофа Соколовского. Заглиблюючись у сучасне мистецтво, Соколовський творить власну візуальну мову, котра поєднує у собі медитацію іконописця та інтерес дослідника.

День завершиться у галереї «Дзиґа» мультимедійним спектаклем «Внутрішній край»  Даріюша Коцінського – польського митця, що творить у просторі перформансу, звукових інсталяцій та відеоарту.

Наступного дня 31 серпня фотоінсталяції  проекту «Демократи-Львів 2004. Яцек Дзячковський» розташуються у галереї «Дзиґа», Центрі міської історії Центрально-Східної Європи та на вулицях Львова. Напередодні Помаранчевої Революції польський фотограф виконав у Львові близько трьох сотень чорно-білих портретів людей у повний зріст з помаранчевою символікою. Автор зафіксував звичайних людей у безслівному запитанні про очікування, можливості і майбутнє. Тепер частина цих образів – знов у Львові на світлинах у людський зріст. Проект презентуватиме львівський митець Андрій Бояров у Центрі міської історії Центрально-Східної Європи о 17:00.

1 вересня у Музеї мистецтва давньої української книги, що на вул. Коперника, 15а відкриється фотопроект «Мілош. Тутешній» польського автора Войцеха Пражмовського. Основним мотивом творчості Войцеха є історія та пам’ять у національному, суспільному, та приватному вимірах. У цьому проекті він виставляє світлини, зроблені у рідному селі Чеслава Мілоша.

Крім демонстрації творів, проекти мають на меті створити простір для спілкування із митцями та між митцями. 30 серпня на відкриття виставок приїде багато українських і польських митців, а також делегації представників Міністерства культури і національної спадщини Польщі, міст Білостока, Любліна, Ряшева, Національного центру культури Польщі, які презентуватимуть проект «Схід культури», покликаний сприяти культурному обміну наших країн.

Окрім виставок, наступні два тижні у Львові наповнять перфоманси, лекції, зустрічі із визнаними митцями, виступи театрів сучасної пластики,  майстер-класи з контактної імпровізації, школа арт-критики, різножанрові проекти і презентації.

До списку новин