загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

З українців стягуватимуть ще один величезний податок

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Депутати пропонують з 2014 року стягувати 15% збір з суми платежів українських компаній на користь нерезидентів, зареєстрованих в офшорах.

Як повідомляється, список офшорів визначить уряд за запропонованим переліком критеріїв, однак за Кіпром такий статус буде закріплено законом.

Фінансові установи зобов'язані будуть перераховувати гроші лише за умови одночасної сплати збору. Ці кошти мають піти на фінансування Пенсійного фонду та підвищення пенсій. Тільки операції з Кіпром могли б дати держбюджету 60 мільярдів гривень, упевнені депутати. 

Це не нова ідея. Ще в кінці 2011 року віце - прем'єр Сергій Тігіпко пропонував ввести 15% збір з терміном дії п'ять років. Тоді обсяг додаткових надходжень оцінювали в 1 млрд гривень, але законопроект навіть не розглянули в уряді.

Крім того, як відзначає видання, це не єдина ініціатива - також запропоновано переглянути принцип розрахунку прибутку при операціях з офшорами.

Відповідно до Податкового кодексу, до валових витрат не включаються витрати на придбання у резидента офшорній території послуг з реклами, консалтингу і маркетингу. Тепер же запропоновано не включати витрати на консультаційні, бухгалтерські, юридичні, брокерські, аудиторські послуги. З 85% до 50% буде зменшена сума операції з офшором, яка може бути включена до витрат української компанії.

"Кабмін зараз визначає перелік офшорів, депутати ж хочуть в Податковому кодексі вказати критерії, на підставі яких уряду слід формувати список офшорних територій. Їх усього три: нульовий рівень оподаткування; обмежений доступ до податкової інформації; наявність особливих режимів або пільг для нерезидентів" , - йдеться в матеріалі.

Відповідність хоча б одному з них стане підставою для потрапляння в список офшорів. Однак те, що Кіпр в питаннях оподаткування має статус офшору, закріплюють на рівні закону. 

До списку новин