загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Восени на українців чекають нові «покращення»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Імпортні автомобілі подорожчають мінімум на 5,5 тисяч

Восени українців чекають одразу кілька нових законів, які суттєво вплинуть на їхнє життя.

Найважливішим із них є скромна постанова «Про встановлення граничної суми готівкових розрахунків», прийнята Нацбанком, яка набуває чинності вже через 10 днів.

Постанова складається з двох пунктів, один із яких стосується бізнесу, інший — потенційних покупців квартир і дорогих авто. НБУ обмежив можливість розрахунків налом на суму не більше 10 тисяч гривень протягом одного дня. До речі, це обмеження стосується і підприємців. Так що ті, хто отримує зарплату, значачись «спрощенцями», тепер, у разі перевищення 10тисячного порогу, отримуватимуть її частинами.

Друга проблема складніша: звичайні громадяни не зможуть заплатити налом за товари або іншу покупку більше 150 тисяч гривень протягом одного дня (це менше 20 тисяч доларів). Під цю категорію підпадають усі квартири у великих містах і автомобілі вище середнього рівня.

Депутатам запропонували ввести екологічний податок на імпортні автомобілі

Скромна київська однокімнатна квартира коштує 50 тисяч доларів. Маючи цю суму на руках, її треба перевести в гривні (407 тисяч, втрати при перекладі 1–2%), покласти на рахунок у банк і перерахувати гроші на рахунок продавця (плата за послугу — 3%). У підсумку квартира обійдеться на 2–3 тисячі доларів дорожче.

Згідно з прийнятим парламентом законом про утилізаційний збір на імпортні автомобілі (або куплені в іноземців), до ціни імпортних легковиків додасться 5,5 тисяч гривень, вантажівок і автобусів — 11 тисяч (сума може бути більшою в залежності від об’єму двигуна та строку експлуатації — ред.). Відмінити екозбір можуть тільки в разі тиску СОТ або якщо свій збір скасує Росія.

А ось військовослужбовців Збройних сил у вересні чекають гарні новини: згідно з постановою Кабміну, їх зарплата підвищиться відразу на 40%. За словами заступника міністра оборони Володимира Можаровського, комбат у званні майора буде отримувати на 700 гривень більше: 4,8 тисячі замість 4,1 тисячі. До речі, це не останнє істотне підвищення: у 2014му очікується зростання доходів військовослужбовців ще на 40%.

Подорожчають сигарети і алкоголь

З 1 вересня на українські сигарети і алкоголь будуть клеїти нові акцизні марки. Розмір їх не змінюється, зате вартість буде в 2,5 рази вищою. Щоправда, у грошовому обчисленні це не так уже й багато: ціна алкогольної буде 27 копійок замість 10, сигаретної — 14 копійок замість 5,5. З урахуванням накрутки податків, ціни на кінцевий продукт можуть підвищитися на 20–25 копійок.

Ще одна нова норма, прийнята в рамках адмінреформи: єдиний соцвнесок тепер потрібно буде платити не в Пенсійний фонд, а в Міндоходов і зборів. Це додасть головного болю бухгалтерам підприємств і «спрощенцям». Усі інші можуть бути спокійні, тому що розмір збору не змінюється.

З 1 вересня набуває чинності закон про трансферне ціноутворення, який погіршить життя нечесним бізнесменам. З його допомогою податкова зможе контролювати операції з переказу коштів понад 50 мільйонів гривень із України на рахунки в інші країни, де податок на прибуток менший від нашого мінімум на 5%.

 

До списку новин