загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Польщі хочуть реформувати пенсійну систему

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Уряд Польщі хоче змінити систему нарахування пенсій, що дасть можливість знизити публічний борг, надаючи при цьому державні гарантії безпеки пенсійних заощаджень. Задум влади передбачає переведення частини облігацій з відкритих пенсійних фондів (OFE) до державного фонду соціального страхування (ZUS).

Про це під час прес-конференції повідомив голова Ради міністрів Польщі Дональд Туск, передає власний кореспондент Укрінформу в РП.

"Громадяни, які є платниками пенсійних відрахувань, матимуть вибір, чи хочуть й надалі брати участь у цій інвестиційній грі на біржі, як пропонують OFE. Якщо вони вирішать, що краще мати гарантовану державну пенсію ніж цю з OFE, яка спирається на акціях на біржі, то вони зможуть здійснити свій вибір на користь ZUS", - наголосив Туск.

За словами прем’єра, якщо упродовж трьох місяців поляки не зроблять свій вибір, то їх пенсійна частка з OFE автоматично перейде до ZUS.

Голова уряду очікує, що пропозиції уряду підтримає Сейм країни. Пенсійна система Польщі на сьогодні спирається на так звані три стовпи: фонд соціального страхування (ZUS), відкриті пенсійні фонди (OFE) та індивідуальні пенсійні рахунки декількох різновидів. При цьому, перші два є обов'язковими, а третій - добровільним.

Пенсійні відрахування роботодавця із зарплати працюючого в Польщі сьогодні становлять 19,52%, з яких 2,8% передається до OFE.

Діяльність OFE віддавна викликає значну критику, оскільки інвестування на біржі несе певні ризики і може давати не лише прибутки, але й бути збитковим.

До списку новин