загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Які дивовижні фестивалі відбуваються в світі?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кожна країна світу має власні традиції, що переходять з покоління до покоління. В Україні узвичаєно сім’ями святкувати Рідзво, Великдень, Трійцю, Спаса, інші величні релігійні празники. Коли про наші народні обряди ми знаємо багато, то про те, що цікавого за межами Батьківщини, буває, навіть не здогадуємося.

Звісно, про Октоберфест в Німеччині, грандіозний маскарад в Ріо-де-Жанейро, «кивання п’ятами» від биків в Іспанії говорити не треба… Але на увагу заслуговують не лише вони. Пропонуємо «доторк» до найдивовижніших фестивалів та свят Європи і світу.

Йі Пен – так називається щорічне свято небесних ліхтариків в Таїланді. День його визначається спеціальним календарем. Таїландці не уявляють свого життя без цього дійства. Тому до нього починають готуватися заздалегідь. Коли до небес злітають тисячі ліхтариків – оживає казка. Мудрі люди кажуть, що таким чином людина спілкується зі своєю душею, очищається духовно. Також прийнято перед запуском такого дивовижного ліхтарика загадати бажання – воно обов’язково збудеться.

Другим у нашому списку буде оригінальний фест повітряних куль в Іспанії. 25 тисяч глядачів цьогоріч влітку спостерігали за 40 командами любителів висоти, що піднялися в небо на різнокольорових кулях. Дійство охрестили «святом неба», адже в сонячну погоду небо ніби «одягає» плаття в горошок. Фестиваль, щоправда, проводиться не щорічно, тому за часом і місцем треба слідкувати.

Окремої уваги заслуговують неймовірні квіткові дійства. Квітка здавна вважається символом життя та любові, тому багато країн історично присвятили їй весняні свята. Парад троянд в американському Пасадені, фестиваль квітів в таїландському Чіангмаї, Феєрія де Лас Флорес (Feria de Las Flores) в Медельїні (Колумбія), парад квітів в Спалдінгу (Великобританія) та Вентимільї (Італія) захоплюють дух та переносять нас у світ прекрасного. Світ, в якому немає зла, а навколо панує лише вічне добро та збуваються найзаповітніші бажання.

До нашого списку фестивалів можна зарахувати також «перестрілку» томатами «Ла Томатина» в Іспанії (тут відбуваються справжні помідорові баталії, що тривають цілий тиждень та супроводжуються веселими піснями й танцями), бійку апельсинами в Італії, фестиваль частування мавп в Бангкоці (Таїланд), древнє свято на берегу озера Пяйянне у Фінляндії.

Продовження незабаром...

Петро КАТЕРИНИЧ

До списку новин