загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як підібрати природні матеріали для осінньої декоративної композиції

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Не обовязково бути дизайнером або флористом, щоб зуміти скласти композицію з дарів природи, яка може прикрасити домашній інтерєр, лоджію, терасу, офісне приміщення або садову ділянку. Це неодмінно додасть затишок, неповторність і навіть характер того куточка, в якому ця композиція буде розміщена.

Осінь – найбарвистіша пора року. Її палітра вбирає в себе фарби теплих, насичених відтінків: золотих, бронзових, пурпурних, червоних, каштанових, шоколадно-лілових, бордових, помаранчевих. Восени набирають зріле, наповнене стан плоди, які будуть служити їжею до наступного врожаю. У той же час осіння пора – підсвідомо, з часів наших предків – є часом завершення жнив, основних справ, підбиття підсумків, збору та збереження врожаю. А ще передчуття завершення активної діяльності, занурення в стан дрімоти, похмурого низького неба і дрібних довгих холодних дощів, які часто супроводжують нудьга і апатія. І всі ці почуття хочеться укласти в образ композиції з осінніх подарунків природи, які прикрасять дні міжсезоння, нагадають про яскравих сонячних відблисках і зрілої красі осінньої пори.

Природні матеріали осінньої пори для створення будь-якої композиції дуже багаті і різноманітні. Їх можна знайти в лісі, на присадибній ділянці, в саду, в магазині, в кожному парку чи сквері. Варто дотримуватися теплих густих насичених тонів. Самі композиції можуть являти собою безліч різноманітних трансформацій: осінній букет або ікебану, оформлення підсвічника зі свічкою, вінок на двері або хвіртку, наповнену прозору вазу або керамічну миску, вазон біля ганку або настінне панно і так далі.

Для створення композиції підійдуть наступні елементи.

Квіти. Самі улюблені квіти – зрізка – для осінніх композицій це: троянди, хризантеми, айстри, гладіолуси, декоративна капуста, гербери, квітки соняшника, чорнобривці.

Злаки, трави і сухоцвіти. Зі злакових для довго зберігаються композицій підійдуть будь стиглі й просушені колосся: пшениця, овес, гречка, ячмінь. Трави, які зберігають соцветья після періоду цвітіння: ковила, очерет, вейник. Сухоцвіти – рослини, які при цвітінні дають квітки, практично не потребують сушінні, т. к. їх пелюстки і серцевина містять мінімум вологи.

Фрукти і овочі. Яскраві і ваблять своєю соковитою зрілістю плодоовочевих культур для композицій, це, звичайно ж, яблука, гарбуза – як звичайні, так і декоративні дрібноплідні тиковкі, – кабачки і патисони сортів для тривалого зберігання, парасольки кропу, фізаліс (китайські ліхтарики), апельсини, гранати .

Лісові та садові рослини. Найпопулярніші учасники осінніх композицій – це різнокольорові осіннє листя, особливо кленове. Дуже нарядно виглядають гілки з соковито-червоними плодами горобини, глоду, бузини (бузина буває ще біла і чорна) або шипшини, чорноплідної горобини, гілки обліпихи, посипані жовтими глянцевими ягодами, зрілі осінні шишки, глянцеві плоди каштана, жолуді і гілочки дуба з бронзовими щільними листами, гілки кизильнику блискучого з різнокольоровими яскравими листям, які завжди тримають форму.

Щоб розмістити таке багатство, знадобляться різноманітні ємності і можуть стати в нагоді деякі пристосування та матеріали для кріплення і розміщення елементів композиції. Наприклад, декоративні келихи, вази, керамічні або скляні миски, основи для збору елементів композиції (вони можуть бути виконані з пінопласту, губки, дерева), клейовий пістолет, дріт, двосторонній скотч, степлер, ножиці і так далі – все, що допоможе вам скомпонувати і закріпити вибрані для композиції матеріали.

 

При підготовці будь-якої композиції варто врахувати сполучуваність природних матеріалів, гармонійність їх сусідства один з одним, вимоги до умов, в яких вони будуть мати якнайкращий вигляд. Для одних композицій вибрані елементи повинні бути в самому свіжому вигляді, наприклад, зрізка квітів, гілок чагарнику або дерева, плоди. Для інших композицій потрібна попередня сушка заготовок, наприклад, ті ж гілки чагарників або дерев, тільки з засушеними плодами, осіннє листя, злаки. Деякі елементи можна піддавати поліровці або обробці лаком або складом з вмістом воску після висушування, наприклад, плоди каштана, засушені листя, насіння дерев (так звані «носики»), шишки, жолуді.

Збирати всі заготовки в лісі або парку потрібно в суху погоду, коли немає зайвої вологи; вибирати слід природний матеріал неушкоджений, без слідів бруду і вогкості, інакше те, що відволожилося, може покритися пліснявою.

До списку новин