загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як зберігати сухофрукти

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сушка багата вітамінами та мікроелементами. Вживання сухофруктів у зимовий період допомагає підтримувати імунітет і заповнювати в організмі дефіцит елементів, яких не вистачає.

 

Але для того, щоб насолоджуватися корисними солодкостями протягом довгого часу, важливо не тільки заготовити, але й знати, як зберігати сухофрукти. Кілька простих правил допоможуть зробити це грамотно.

Для того, щоб забезпечити надійну схоронність від псування зимових запасів засушених фруктів, достатньо забезпечити їм певні умови зберігання.

В ідеалі сухофрукти повинні зберігатися при температурі близько +10°C, тому що вона не дає розмножуватися теплолюбним комахам-шкідникам і гнильним утворенням. Розсипавши сушку у бавовняні мішечки, можна сміливо підвішувати їх у найбільш темному місці прохолодної кімнати.

Якщо забезпечити низьку температуру для зберігання сушки неможливо, то найкращим варіантом у цьому випадку буде зберігання сухофруктів у кухонній шафі в скляних або бляшаних банках, що щільно закриваються. Поруч із баночками бажано поставити сільничку. Сіль поглинає в себе вологу, тому можна буде не турбуватися про додатковий захист своїх запасів від гнилі та цвілі.

Найголовніша умова, яка повинна дотримуватися при зберіганні сушки - тара із сухофруктами не повинна мати отворів і щілин, через які можуть проникнути шкідники.

Якщо ж запаси сухофруктів уже заражені комахами, необхідно прокалити сушку в духовці або виставити на сильний мороз. Основна маса комах гине при температурі вище +60°C і нижче –20°C.

А ось у тому випадку, коли зараження сухофруктів комахами занадто велике, доведеться попросту розпрощатися з усіма запасами. У противному випадку, під загрозою можуть опинитися інші харчові продукти, особливо крупи.

До списку новин