загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

ЄС повинен залучати літніх людей до роботи - дослідження

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Європейські країни ризикують зіткнутися з гострою нестачею робочої сили і зростанням тягаря пенсійних витрат, якщо не зроблять конкретних кроків для залучення в роботу більшого числа людей похилого віку.

Згідно з доповіддю, опублікованою Міжнародним центром довголіття (ILC), без реформ, число працівників що підтримують одного пенсіонера, скоротиться вдвічіз чотирьох до двох, тим самим збільшиться навантаження на меншу кількість людей.

Це відображає не тільки збільшення тривалості життя в Європі, але і падіння народжуваності протягом останніх десятиліть до занадто низького рівня, щоб підтримувати стабільний рівень населення.

Експерти відзначають, що навіть при тому, що міграція може відігравати важливу роль у зростанні числа працівників, прогнозоване число важко здатних міграцій – 60 млн працездатних мігрантів (0,2% населення) протягом наступних 50 років, занадто мало, щоб змінити показник коефіцієнта демографічного навантаження.

ЄС зажадає набагато більш високого рівня чистої міграції для підтримки коефіцієнта демографічного навантаження на оптимальному рівні. Літні працівники можуть стати тим трудовим ресурсом, який потрібен для вирішення питання”, – підкреслюється в доповіді.

Автори відзначають, що вже до 2020 року Європі потрібні 11 млн мігрантів, однак реалізувати такі плани вкрай складно. Наприклад, Європейська Рада не змогла реалізувати мету з підвищення до 2010 р. частки робітників у віці 55-64 років з 37% до 50%. Середній вік виходу на пенсію виріс незначно до 61,4 років з 60,1 років.

До списку новин