загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На Рівненщині археологи виявили тисячолітню знахідку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Глиняну писанку, виготовлену 950 років тому, вдалося знайти археологам на березі Хрінницького водосховища у Демидівському районі. 

Давнину знайшла експедиція Інституту археології Національної академії наук. Писанка збереглася в прекрасному стані, хоча й відноситься до початку XII століття. Це перша настільки старовинна прикраса, знайдена в краї. Майстри використовували фарбу поліровку, тому й писанка збереглася в такому хорошому стані.

В Київській Русі вірили, що так е яйце володіло магічним впливом. 

 

Окрім цього, за словами Дениса Козака, в цьому році експедиція також натрапила на дуже хороші речі польсько-литовської доби, XV століття.

- Виявляється, у 15 столітті, коли в Західній Європі були вже стометрові палаци і церкви, у нас простолюд жив у землянках ще. Метр двадцять глибини. Там понароблювали вже тих поличок, глиняні сходи, сіни – але в землі. Причому вона нічим не відрізняється від того, що було в 12, 11, 10 століттях, - додає керівник археологічної експедиції Денис Козак.

Втім, ці на цих територіях знаходиться ще дуже багато незвіданого.

Там клондайк. Там треба комплексну експедицію. Бо це волинський Новгород. Там до нескінченності можна працювати, - кажеДенис Козак.

Зазначимо, що межі пам’яток по периметру Хрінницького водосховища досі не визначені. Ці землі визнані Рівненською обласною радою охоронними землями культурної спадщини.Однак щороку їх дедалі інтенсивніше розбудовують приватники з дозволу місцевих сільрад.

Денис ГРИЩУК

До списку новин