загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Проведено випробування першого сучасного дирижабля

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Американська компанія Aeros Corporation проводить випробування першого сучасного дирижабля. На даний момент це перше повітряне судно подібної конструкції з 1940 року , відзначає видання Gizmag.

Конструкція жорсткого дирижабля Aeroscraft виконана за аналогією з легендарним повітряним судном початку XX століття Graf Zeppelin. Повідомляється, що сучасний аналог дирижабля зможе накрити футбольне полепідняти вагу в 66 тонн, прийняти на борт 20 людей і розвинути швидкість більше 30 миль на годину.

На даний момент проведено короткий політ Aeroscraft, однак, як зазначають представники Aeros Corporation, найближчим часом будуть проведені повноцінні льотні випробування апарату з обльотом майданчика на висоті 30 метрів.

Творці дирижабля планують застосовувати свою розробку для транспортування по повітрю важких вантажів. Для цього, відзначають інженери, потрібно вирішити проблему баласту, оскільки в класичній конструкції судна швидку зміна висоти можна було здійснити лише скиданням частини вантажу. Замість цього Aeros Corporation пропонує створювати в тілі дирижабля зони зі стисненим гелієм, вага якого буде важчою за повітря. За допомогою створення таких зон, пілот дирижабля може управляти його висотою.

Розробка Aeroscraft триває з 2006 року. На початковій стадії конструювання до проекту підключилося NASA, яке виділило компанії 35 мільйонів доларів. 

Юлія ДОМАНСЬКА

До списку новин