загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Розенко: Комітет ВР у справах пенсіонерів рекомендує парламенту ухвалити «ударівський» законопроект про скасування низки норм пенсійної реформи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Комітет Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів рекомендує парламенту ухвалити в першому читанні проект закону щодо гарантування прав на справедливе пенсійне забезпечення та скасування деяких норм пенсійної реформи, внесений депутатами від «УДАРу».  Як повідомив народний депутат від «УДАРу» Павло Розенко, відповідне рішення комітет ухвалив на своєму засіданні.

"Відмінність нашого законопроекту полягає не лише у поверненні норм щодо пенсійного віку і страхового стажу, а й в поверненні всіх формул нарахування пенсій для всіх категорій громадян, в т.ч. науковців, військовослужбовців, чорнобильців, інвалідів та ін.», - сказав Павло Розенко. За словами депутата, ще однією особливістю «ударівського» законопроекту є пропозиція переходу на єдині принципи нарахування пенсій в Україні - починаємо із себе: ліквідовуємо спеціальну пенсійну систему для нардепів, урядовців та інших високопосадовців та переводимо їх на загальну систему пенсійного страхування. «Комітет наш законопроект підтримав одноголосно, чекаємо на таке ж саме голосування у сесійній залі», - наголосив Павло Розенко.

Як повідомлялося, законопроект « Про внесення змін до законів України (щодо гарантування прав на справедливе пенсійне забезпечення та скасування деяких норм пенсійної реформи)» був зареєстрований в парламенті народними депупатми від «УДАРу» Віталієм Ковальчуком, Іриною Геращенко, Павлом Розенком, Ростиславом Павленком, Марією Матіос, Геннадієм Ткачуком,  Ігорем Побером та Олександром Корнійчуком. Це найбільш системний і масштабний законопроект щодо зміни ідеології пенсійної реформи, серед тих законопроектів, що були зареєстровані і розглядалися парламентом раніше. «УДАР» пропонує внести зміни і доповнення до 14 законів України, що стосуються відновлення пенсійних прав жінок, чорнобильців, науковців, військовослужбовців, працюючих пенсіонерів.

Зокрема, проектом пропонується відновити право на отримання пенсії чоловіками при досягненні віку 60 років і трудовому стажі не менше 25 років і жінками – при досягненні віку 55 років і стажу 20 років, як це було до змін у пенсійному законодавстві 2011 року.

Крім того, змінами до законів  «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні» та «Про державні гарантії соціального захисту військовослужбовців, які звільняються зі служби у зв’язку з реформуванням Збройних Сил України, та членів їхніх сімей» відновлюються соціальні права відповідних категорій громадян, порушені під час реформи 2011 року. 

«УДАР» також наполягає на ліквідації пенсійних привілеїв урядовців та народних депутатів.  Пропонується призначати пенсію цим категоріям громадян на загальних підставах, визначених Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

До списку новин