загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вікова різниця у подружжі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вікова різниця у подружжі все частіше стає темою для розмов. Однак як реагує сім'я і які сподівання мають партнери одне від одного

У нашому суспільстві суспільне сприйняття та відношення до великої вікової різниці між членами подружжя істотно змінилось. Ще кілька десятків років тому союз «літній чоловік і молода жінка» вважався прийнятним. Чоловік у той час почувався відчайдухом і ніби прикрашав себе своєю супутницею.

Щоправда, у випадках з екстремально великою віковою різницею часто виникала злісна підозра щодо потомства.  Також союз старшої жінки з молодшим чоловіком донедавна був рідкістю, хоча суспільна толерантність і зросла. Можна навіть тим часом  констатувати, що ефект “відчайдуха” стосується швидше жінок з молодшими партнерами, ніж чоловіків. Якщо залишити загальновживані психоаналітичні шухляди поза увагою, то дасться взнаки певна схема по іншу сторону кліше.

Літні партнери приваблюють до себе життєвим досвідом

Літні партнери, незалежно, чи це чоловік, чи жінка, приваблюють до себе зрілістю і життєвим досвідом. У більшості випадків вони краще забезпечені роботою і соціально влаштовані, а тому не потребують більше полювати за кар'єрою. Молодші партнери мають ту допитливість, безпосередність і енергію, яка так захоплює і часто дозволяє партнерам забути про їх роки.

Жінки здатні приймати свою сексуальність і формулювати свої бажання часто лише в старшому віці. У цьому відношенні зв'язок зрілої жінки з молодшим чоловіком виглядає, власне, логічним. Жіноча зрілість тут допомагає зарадити чоловічій непевності і недосвідченості. Подібне можна констатувати і про партнерство старшого чоловіка з молодшою жінкою.

Відмовка від сім'ї

Те, що було назване позитивним, може трансформуватись також і в негативне - зрілість здається занудною, а молодість - неспокійним нервовим клубком. У цій площині часто розвиваються непорозуміння у сім'ї. Тим більше, що для дочки важко сприйняти ситуацію, коли нова дружина батька приблизно її віку.

У таких випадках порада "подивитися пильно, перш ніж навіки зв'язувати себе тенетами шлюбу" зберігає свою значимість. Навіть якщо зв'язок не розглядається як довготривалий.

Переклад з німецької.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин