загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як створити затишок у домі - деталі в інтер'єрі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Наукою доведено, що навіть древня жінка намагалася створити затишок у печері, що вже говорити про сучасні хазяйках, першочерговим завданням яких стало забезпечення домочадців комфортними умовами перебування в рідних стінах. Кожній жінці хочеться, щоб всі члени сім'ї із задоволенням поверталися в свій будинок, де чисто, мило і створена така атмосфера, з якої не хочеться розлучатися. Сьогодні на сайті цікава тема про те, як створити затишок в будинку і оточити домашніх порядком і влаштованістю побуту.

Перш ніж приступити до створення затишку в домі, давайте визначимося з основними напрямками, яким ми будемо слідувати в процесі переробок. Потрібно розуміти, що навіть самий модний ремонт і дорога меблі не додадуть квартирі виразності та індивідуальності. Напевно, неправильно буде сказати, що затишок в домі створюють дрібниці, але в деяких випадках це саме так - саморобні дрібнички, вишиті картини і панно, зшиті своїми руками рушники надають кімнаті ту саму родзинку, без якої квартира здається безликої. Ось ми і вивели основну формулу затишку - це присутність «душі» в житловому просторі. А тепер давайте подивимося, як зробити будинок затишніше.

Використовуємо текстиль для створення домашнього затишку Зайнявшись ідеєю оновити квартиру, кожна господиня відразу згадує про текстилі. Саме з його допомогою можна надати житловій кімнаті певний настрій без кардинальних переробок і довгограючого ремонту. Почніть зі штор. Це прекрасний спосіб вдихнути в кімнату нове життя і зробити її більш затишною. Міло виглядають штори з оборками, воланами і складками.

Відмінним варіантом, який дозволить кімнаті надати облаштований вигляд, можна вважати використання ламбрекенів. Та й взагалі, м'яка драпірування - це кращий спосіб додати кімнаті затишку.

Покривала на дивани і крісла - ось ще один спосіб внести в житлове приміщення трішки комфорту. Ніжні і приємні на дотик тканини, якими буде покрита м'які меблі, зроблять свою справу і додадуть кімнаті умиротворення. Головне вибирати не занадто яскраве забарвлення тканини, яка «ріже» око і вносить дещицю агресивності в приміщення. Навпаки, обстановка повинна розслабляти жителів і гостей будинку і налаштовувати на ліричний лад.

А ось чого дозволено бути яскравим, так це декоративним подушкам. Розкидані по дивану, вони не тільки стануть яскравим акцентом в затишному інтер'єрі будинку, але і завдяки своїй м'якості додадуть йому комфорту. Та й взагалі, все, що може бути м'яким, починаючи з пухнастого килима і закінчуючи плюшевим ведмедиком, привносить заспокоєння і комфорт в будинок.

Раз вже ми заговорили про килимах, то потрібно зупинитися докладніше на цьому «пункті» нашого своєрідного рейтингу милих оку штучок. Навіть якщо у вас вже лежить на підлозі шикарний килим, додайте в інтер'єр ще кілька яскравих килимків, наприклад, перед входом до вітальні або на кухню, в коридорі або в санвузлі. По-перше, за такими коврикам приємно ходити босими ногами, по-друге, вони розбавляють однорідний інтер'єр і допомагають йому знайти індивідуальність. І ще одна затишна ідея для дому стосується оновлення меблів, а саме використання текстильних чохлів на стільці. Їх можна зшити своїми руками або придбати готові, головне правильно вибрати колір і фактуру тканини, щоб максимально точно вписати оновлену меблі в приміщення. Навіть строгий класичний інтер'єр оживе, якщо ви надягнете на стільці красиві чохли з шикарним бантом ззаду, а стиль кантрі зроблять ще більш домашнім накидки на стільці з мішковини, вишиті різнобарвним орнаментом.

Як створити затишок в домі: більше світла і кисню Легким способом перетворити приміщення можна вважати використання в кімнаті декількох видів освітлення. Затишні світильники, бра і торшери з м'яким і теплим світлом додадуть краси в будинку і перетворять його на краще. До речі, темне приміщення досить важко зробити комфортним, а от за допомогою точкових світильників або настінних бра можна «оживити» навіть самий темний коридор.

Напевно, ви помічали, як легко дихається в оранжереях і парках? Ось щось подібне ми рекомендуємо вам влаштувати в вашій квартирі. Гарний зелений куточок на полицях і підвіконнях з різними за калібром і формату листям освіжить будь-який інтер'єр і зробить його більш спокійним. Безумовно, кімнатні рослини принесуть радість тільки тим господарям, які люблять за ними доглядати. В іншому випадку, краще взагалі не втілювати цю ідею в життя і замінити їх зрізаними квітами у вазах.

Затишні милі штучки «одомашнюють» інтер'єр Напевно, самий домашній інтер'єр виходить при оформленні приміщення в сільському стилі. А цей стиль, як відомо, визначають аксесуари. Тут знадобиться все, що зроблено своїми руками або хоча б віддалено нагадує рукотворні речі. Це всілякі плетені килимки і корзини, в'язані пледи, кахлі біля каміна або на кухні, вишиті хрестиком або зв'язані гачком серветки, розвішані по стінах пучки сухої трави, домоткані доріжки, на полицях фаянсовий і глиняний посуд, а також всілякі статуетки, вазочки, шкатулки, декоративні свічки. Правда, при великій кількості виставлених на полицях декоративних елементів дотримуватися порядку в будинку досить важко, але це завдання цілком здійсненне для сучасних господинь.

Фотографії в рамках теж пожвавлять інтер'єр, тим більше, з фото на вас будуть дивитися радісні й улюблені обличчя. Неважливо, чи будете ви робити рамки своїми руками або купите готові, важливо, щоб вони були виконані в одному стилі, якщо, приміром, обраний морський стиль, то нехай вони будуть прикрашені камінцями, мушлями і виконані в синьо-білій гамі. Створити затишок в будинку своїми руками набагато приємніше, ніж купити готову мостину або розписаний піднос, проте не всі вміють майструвати, шити і вишивати. Тому в деяких випадках придбати готовий сувенір у стилі Шеббі-шик набагато простіше, ніж мучитися, намагаючись відтворити шедевр.

А наступна ідея прикрасить навіть невеликий затишний будинок в стилі мінімалізм. Прозорі круглі вази можна наповнити декоративними камінчиками. Вони можуть бути однотонними, різнобарвними і навіть мати напис. Розставляють такі вази зазвичай на полицях і журнальних столиках, тут головне гармонійно поєднувати відтінок декоративних елементів з колірною гамою приміщення.

Дуже затишно в будинку з каміном. Навіть якщо це невелика квартира, миле зачарування кімнаті надасть не справжній, а електричний камін. А вже якщо в ньому будуть потріскувати поліна, то тихими зимовими вечорами така вітальня обов'язково збере за чашкою чаю всіх домашніх.

Якщо приміщення велике, схоже на палацовий зал, то його досить важко зробити затишним, тоді на допомогу прийдуть перегородки і ширми. Візуально вони «подробити» кімнату на невеликі зони, з якими вже простіше працювати, додаючи їм комфорту.

Ці та інші цікаві ідеї допоможуть вам розібратися з тим, як створити затишок в будинку і надати йому обжитий вигляд. Якщо від домочадців або гостей будинку ви чуєте фразу: «Як затишно у вас удома!» - Значить, ви домоглися своєї мети, і ваш будинок перетворився на справжній домашній вогнище.

До списку новин