загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Квартирні аферисти відкрили "полювання" на київських пенсіонерів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Києві відкрито справжнє «полювання» на пенсіонерів та їх квартири, повідомляють журналісти програми «Гроші» на 1+1. У столиці проживає близько 32 тисяч самотніх літніх людей, і всі вони можуть стати жертвами приватних фірм-аферистів, які хочуть заволодіти їх квартирами.

«Мою квартиру вони відібрали, не знаю, яким чином. Квартира мені не належить», – скаржилася журналістам Надія Яківна, 87-річна пенсіонерка.

Незабаром після інтерв’ю жінка померла, і її квартира площею 33 кв.м в елітному районі Києва відійшла приватній фірмі, а всі документи на житло зникли. Незадовго перед смертю пенсіонерка кожен місяць почала отримувати грошові перекази, по $ 100 кожен. Якраз таку суму становлять відсотки за договором довічного утримання. Пенсіонерка не розуміла, що натомість вона передає свою квартиру аферистам за копійки.

«Коли вона підписує договір, грошей у неї стає рази в чотири більше, вона може кудись поїхати, відпочити або купити нові речі», – запевняє Михайло Вулак, голова наглядової ради Центру допомоги пенсіонерам.

Після підписання договору довічного утримання з приватною фірмою пенсіонер отримує щомісячні грошові виплати, а натомість фірма фактично стає власником квартири літньої людини ще за її життя. І після смерті пенсіонера фірма може вільно розпоряджатися нерухомістю. А укладений договір не має зворотної сили.

«Безліч компаній використовують у назвах привабливі слова «соціальна допомога», «державний центр». А довірливі пенсіонери починають вірити. І фірми, використовуючи ситуацію, швиденько переоформлюють квартири шляхом підписання договору», – попереджає юрист Едуард Багіров.

Журналісти програми відвідали «Центр соціальної допомоги пенсіонерам та інвалідам», де їм пообіцяли підібрати підходящу квартиру та укласти договір довічного утримання з її власниками. При цьому працівник фірми попередив, що бувають випадки, коли відразу після укладення договору пенсіонер помирає.

«Буває, що раз – і пішов з життя», – говорить брокер Центру соціальної допомоги пенсіонерам та інвалідам. При цьому правоохоронні органи вперто не можуть знайти жодної шахрайської фірми.

До списку новин