загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пропонують зменшити страховий стаж

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Комітет Верховної Ради у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів рекомендує парламенту прийняти за основу зміни до Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (щодо страхового стажу для призначення мінімальної пенсії).

Цим законопроектом (реєстр. №2997) передбачається, що мінімальний розмір пенсії за віком чоловікам призначатиметься за наявності 30 років страхового стажу, жінкам — 25 років. Водночас передбачено поетапне підвищення величини страхового стажу починаючи з 25 до 30 років для чоловіків і з 20 до 25 років для жінок залежно від дати народження. Крім того, Кабінету Міністрів доручається протягом трьох місяців з дня опублікування цього закону встановити порядок перерахунку призначених раніше пенсій з урахуванням його вимог.

Комітет у цілому підтримав законодавчу пропозицію групи позафракційних народних депутатів Володимира Литвина, Ігоря Єремеєва, Степана Івахіва та інших, спрямовану на здійснення поступового підвищення величини страхового стажу. Водночас народні депутати наголосили, що позиція комітету залишається незмінною: запровадження пенсійної реформи не може вважатися виправданим доти, доки не вичерпано весь арсенал соціально нейтральних і економічно необхідних заходів, які можуть забезпечити збалансування солідарної системи пенсійного страхування.

Підтримали цю законодавчу ініціативу і в Головному науково-експертному управлінні та рекомендували ухвалити її за основу.

Вл. інф.

Довідково

З 01.10.2011 року для визначення права на призначення пенсії за віком необхідно мати не менше 15 років страхового стажу як для чоловіків, так і для жінок; для виплати пенсії за віком у мінімальному розмірі необхідно мати 35 років страхового стажу чоловікам і 30 років страхового стажу жінкам.

До 01.10.2011 року для визначення права на призначення пенсії за віком було достатньо наявності 5 років страхового стажу, а пенсія в мінімальному розмірі виплачувалась за наявності у чоловіків 25, а у жінок — 20 років страхового стажу.

До списку новин