загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Літні водії їздять набагато безпечніше початківців

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Великобританії кількість автомобілістів старше 70 років перевищила 4 мільйони осіб, і, за статистикою , вони рідше потрапляють у ДТП , ніж молодь до 20 років. Дослідження британців підтверджують і в США .

За даними Королівського автомобільного клубу , у Великобританії , зараз 191 довгожитель старше 100 років має на руках водійське посвідчення. Найстарішому автомобілісту 106 років , а дамі -водію – 107 років. Правда , як кажуть у клубі , невідомо , чи сідають вони за кермо. За даними цієї організації , третина літніх автомобілістів передчасно відмовляються від водіння , скептично оцінивши свої здібності до управління автомобілем.

Як пише видання Daily Express , дослідження, проведені в США та Австралії , свідчать про те , що 10 % літніх водіїв там переоцінюють свої можливості і продовжують їздити , замість того щоб повісити ключі на цвях.

У Великобританії автомобілісти старше 75 років складають 6% від числа всіх водіїв , але на них припадає всього 4,3 % ДТП з жертвами або серйозними травмами. Для порівняння , водії вікової групи від 16 до 20 років становлять 2,5% автомобілістів , проте стають учасниками 13 % ДТП з тяжкими наслідками.

Одне з досліджень , проведених у США кілька років тому , показало , що водії старше 65 років на третину рідше стають винуватцями ДТП , в порівнянні зі своїми молодими колегами.

Представник Автомобільної асоціації Великобританії висловив думку про те , що із зростанням числа літніх автомобілістів на дорогах країни стане безпечніше – такі водії їздять акуратніше , при цьому багато їх них не вирушають у поїздки на великі відстані , пересуваються по добре знайомих маршрутах , не виїжджають вночі і не ганяють з перевищенням швидкості.

У британській Автомобільній асоціації також рекомендують виробникам автомобілів враховувати інтереси літніх водіїв , наприклад , випускати моделі з дверима які широко розчиняються і встановлювати камери заднього виду для полегшення руху заднім ходом.

Зазначимо , що в США Національне агентство з безпеки дорожнього руху ( NHTSA ) обіцяє змінити методику краш -тестів , які проводяться цим відомством , з тим щоб у них враховувалися показники захисту літніх водіїв і пасажирів.

До списку новин