загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Щоб вижити, українські пенсіонери підробляють на масовках, роздають листівки та прибирають двори

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Для пенсіонерів майже всі більш-менш престижні вакансії в Україні закриті.

В Україні близько трьох мільйонів пенсіонерів, які працюють. Щодня люди літнього віку то листівки роздають на вулиці, то квітами торгують. Яку на сьогодні роботу пропонують пенсіонерам в Україні, йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1". Так, за словами пенсіонерки Маргарити Олексіївни, її пенсія складає трохи більше тисячі гривень, хоч і пропрацювала жінка 40 років. Наразі вона підробляє актрисою. "Я знімаюсь в масовках, фільмах, навіть кліпах. На фільми запрошують, на епізодичні ролі", - розповідає Маргарита Олексіївна, яка вже 15 років на пенсії.

У світ шоу-бізнесу жінка потрапила випадково – на кастинг однієї з телепередач її запросили подружки. "І не пожалкувала", - зазначає пенсіонерка. І хоч робота ця нерегулярна і вимагає терпіння, Маргарита Олексіївна майже всім задоволена. "Мінуси - це те, що на проектах дуже довгий робочий день - 12-13 годин", - говорить вона. За один робочий день жінка отримує близько ста гривень і витрачає їх із розумом. "Відкладаю! Можу відкладати трохи на освіту онукам. Але, вибачайте, і про себе забувати не треба. Собі треба іноді якийсь відпочинок влаштовувати", - говорить пенсіонерка. Та у підробітку не лише гроші важливі для Маргарити Олексіївни, а й спілкування. "Яке естетичне задоволення ми отримуємо. Я вже всіх українських артистів бачила", - додала жінка.

А от інша пенсіонерка, колишній головний податковий ревізор-інспектор Лідія Петрівна зараз змушена працювати прибиральницею. "Життєві обставини так склались. Помер чоловік", - розповіла вона. Жінка шукала роботу близько року. Виявилось, що для пенсіонерів майже всі більш-менш престижні вакансії закриті. Та жінка навіть не думає нарікати. Каже, що робота нескладна, а платять завжди вчасно. Та все ж Лідія Петрівна чесно зізнається, що працювати складно. "Дуже багато доводиться за день працювати. І вдома стільки роботи, і дача. Треба вже відпочивати. Порядні люди в інших країнах, пенсіонери, так вони мають право кудись поїхати, у якусь країну. А ми обов'язково повинні на пенсії шукати роботу", - жаліється жінка.

До списку новин