загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Мінсоцполітики розробило механізм виплати пенсії усім громадянам, які виїхали на постійне проживання за кордон

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Мінсоцполітики підготувало законопроект щодо врегулювання пенсійного забезпечення українців, які виїхали за кордон на постійне місце проживання. Про це повідомила Міністр соціальної політики Наталія Королевська під час зустрічі з представниками української громади США у Нью-Йорку, де вона перебуває у рамках участі у засіданнях 68-ї сесії Генеральної асамблеї ООН.

«Мінсоцполітики внесло пропозиції щодо врегулювання питання виплати пенсій особам, які виїжджають на постійне місце проживання за кордон в країни, з якими не укладено міжнародні договори в частині пенсійного забезпечення. Відповідний законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо осіб, які виїхали на постійне місце проживання за кордон» зараз знаходиться на погодженні в інших центральних органах виконавчої влади», - сказала вона.

«Переконана, що це несправедливо, коли людина не може отримати чесно зароблену пенсію тільки тому, що з тих чи інших причин змушена була виїхати з країни. Ми подолаємо цю несправедливість», – наголосила вона.

Наталія Королевська пояснила, що згідно зі статтею 51 Закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» під час перебування за кордоном пенсія виплачується лише у тому разі, якщо це передбачено відповідними міжнародними договорами. Однак дана норма була визнана Конституційним Судом неконституційною. «Тому, щоб врегулювати ситуацію, яка склалась, і був розроблений відповідний законопроект. У разі його схвалення Верховною Радою громадяни, які виїхали на постійне проживання до держав, з якими не підписані відповідні договори, одержуватимуть зароблену в Україні пенсію», - сказала Міністр.

Разом з тим, представники української громади порушили питання щодо укладання двосторонньої угоди між Україною та США з питань пенсійного забезпечення. У відповідь Наталія Королевська зазначила, що пропозиція про проведення переговорів на цю тему була направлена через МЗС на початку цього місяця, й зараз українська сторона чекає на відповідь Сполучених Штатів Америки.

Довідка

На даний час Україною укладено міжнародні договори з питань пенсійного забезпечення з 21 країною, із них з 14 - за територіальним принципом (країни СНД), з рештою - за пропорційним (Іспанія, Португалія, Польща, Естонія та інші). Договір зі США не укладався.

До списку новин