загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Черновецький взявся за грузинських бабусь

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Екс-мер Києва Леонід Черновецький заснував у Тбілісі дитячий будинок і взяв під опіку 270 безпомічних літніх людей

Як повідомляє персональний сайт Черновецького, під опікою його фонду та його дружини Олени Савчук 35 дітей, яким з фонду щомісяця виплачує по $100 допомоги, також купує їм необхідні продукти харчування, ліки, техніку, одяг, підручники, оплачує дитячі садки. Крім того, на сайті йдеться про те, що Черновецький планує створити в Грузії за типом Українського фонду «Соціальне партнерство» потужний підрозділ з опіки над безпритульними, зокрема і дітьми, популяризувати серед грузинів ідеї благодійності.

У свою чергу, як пишуть «Вести», у Тбілісі вже ходять чутки про такого собі українця, який розгорнув бурхливу благодійну діяльність. «Так, тут багато говорять про українського бізнесмена, який купив для дітей будинок. Кажуть, що у кожного там – навіть комп’ютер», - розповів таксист з Тбілісі . У МОЗ Грузії про Черновецького говорять з придихом. «Звичайно, ми знаємо. Вони в оренду взяли будинок у центрі Тбілісі, біля нашого парку. Там така чудова природа! Вони усі документи оформили і нещодавно туди дітей вже перевезли», - каже співробітниця, яка представилася Саломе. Так само, за словами чиновниці, у Черновецького та його фонду – велика програма щодо літніх людей. «Вони довго консультувалися з однією соціальною службою, найняли в тому числі й їм працівниць – ті тепер ходять і доглядають за хворими людьми похилого віку». Хворим бабусям приносять продукти, ліки, роблять перев’язки.

Грузинський політолог Олександр Ронделі каже, що з Черновецьким не знайомий, але підозрює, що «добрі справи робляться не в останню чергу для того, щоб відкривати двері у владні кабінети, будувати свій бізнес в Грузії». Українські політологи тієї ж думки. «Це такий спосіб закріпитися на території. Він формує про себе позитивний імідж благодійника і через таку діяльність знаходить підходи до місцевої влади. Надалі він може подружитися і з новою командою грузинського керівництва й виступити навіть посередником у відносинах з Україною, залучатиме туди інвестиції», - вважає політолог Володимир Фесенко.

Як повідомляли «Коментарі», Черновецький розписався з Оленою Савчук, яка молодша за нього на 19 років, у лютому цього року.

Аліна Айвазова та Леонід Черновецький прожили в шлюбі 34 роки. У них двоє дорослих дітей, Степан і Христина, та четверо онуків.

Раніше Черновецький заявляв, що займається благодійністю не тільки в Україні, але й у Грузії.

До списку новин