загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На Рівненщині знайдено рукопис Корану 1804 року

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Рукописний Коран арабською мовою знайдено у фондах Державного історико-культурного заповідника міста Острог на Рівненщині. Книга містять усі 114 сур, повідомляє www.visnyk.lutsk.ua.

За словами старшого викладача Національного університету «Острозька академія» Михайла Якубовича, у фоліанті вказано, що в Острозі цю священну книгу переписав Мустафа Адамів – він закінчив роботу 9 квітня 1804 року.

Тривалий час письмо знаходилося у нащадків «західних татар». Поряд з арабським текстом у книзі трапляються польські та українські слова, написані арабськими літерами.

В Острозі, де була велика татарська громада, рукопис використовувався до початку XX століття у місцевій мечеті, аж поки храм не був знищений.

Юлія ДОМАНСЬКА

До списку новин