загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Комп'ютер для літніх - що він повинен вміти!

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Чи потрібен старшому поколінню насправді спеціальний комп'ютер для літніх, чи певні потреби можна все ж таки забезпечити звичайним комп'ютером? Усі відповіді тут.

У нашу інформаційну епоху завжди важливо йти в ногу з прогресом комп'ютерних технологій. Все ж таки вона все більше і більше визначає щоденне життя та наше співіснування в соціумі. Можливо, ви б хотіли познайомити старшу людину з цією проблемою, або ви відносите себе до числа літніх,  хотіли б собі комп'ютер, який легко обслуговувати, на якому  навіть вам легко розібрати зображену інформацію.

Промисловість з виробництва комп'ютерів ще не вияснила багатьох аспектів щодо потреби пенсіонерів у комп'ютерах. Щоправда є спеціальні операційні системи для літніх людей, однак вони здебільшого дуже дорогі і не пропонують істотно більше, ніж можна досягнути з допомогою оптимізованого, традиційного програмного забезпечення. Корисними при прийнятті рішення були б точні відомості стосовно того, що вже є, і що ще потрібно комп'ютерові для того, щоб навіть старша людина з ним могла справитися. У тексті знизу ми склали разом деякі критерії, які можуть бути важливими при купівлі комп'ютера для літніх.

Сенсорний екран чи клавіатура і мишка?

Для багатьох літніх людей абстрактне керування комп'ютером завдяки мишці та клавіатурі спочатку здається  дещо сумнівним. Через це і постала думка про необхідність придбання спеціального спроектованого   комп'ютера для пенсіонерів, або принаймні програмного пакету. З такими додатковими пропозиціями для літніх попередня установка так налаштована, що, наприклад, символи зображені особливо великими, і комп'ютер зручніше обслуговувати  через сенсорний екран.  Щоправда експерти застерігають перед такими пропозиціями. Здебільшого ці комп'ютери дуже дорогі і, в принципі, пропонують також прогресивні сучасні операційні системи, такі як Windows 7, які дають можливість підключити сенсорний екран без будь-яких додаткових програм. З новим  Windows 8 це все повинно бути іще простішим.

Однак ви також повинні не забувати, як користуватися клавіатурою та мишкою. Для представників старшого покоління, для яких комп'ютер є ще чимось невивченим, так чи інакше є сенс відвідати загальний комп'ютерний  курс. У рамках подібного подальшого навчання  дуже просто буде пояснено в загальних рисах, як користуватися  клавіатурою та мишкою. Тому, коли немає фізичних вад, які неодмінно вимагають сенсорний екран, ці дві опції є однак кращим вибором.

Зміна параметрів відображення

Люди з вадами зору дуже зрадіють можливості збільшити зображення на екрані.  У Windows 7 для цього існує багато можливостей. Наприклад, одна з них - це використання лупи для екрана, за допомогою якої можна збільшити певні фрагменти екрану. При читанні Інтернет-сторінки, наприклад, ця додаткова послуга може бути використана у якості справжньої лупи, або певну частину зображення можна збільшити повністю на весь екран (поєднання клавіш “Ctrl” + “+”).

Переклад з німецької.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин