загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Жебрацтво: бізнес чи безвихідь?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Серце стискається, коли бачимо, як на вулиці просять милостиню. Особливо, якщо на руках у горе-матері маленька дитина. Але чи робимо ми добро, коли подаємо гроші?

Чи справді ця жінка з немовлям на руках потребує матеріальної  допомоги? Адже держава виплачує їй після народження дитини чималі кошти…

Професійне жебрацтво – досить прибутковий бізнес. І справа ту зовсім не в тому, щоб купити поїсти чи придбати ліки для дитини, як ми часто чуємо від самих жебрачок. Нещасних немовлят частенько напоюють снотворним або алкоголем, щоб ті тихо спали під час «робочого дня»… Якщо в такої горе-матері дитина до трьох років виживе, то вже й сама навчиться заробляти, пускаючи сльозу й викликаючи жалість...

На жаль, такі діти не уявляють собі іншого життя, коли повиростають. Працювати з них ніхто не буде, адже жебрацтво - це легкий бізнес, за який не платять податки... Жахливо, що іноді для жебрацтва дітей беруть «напрокат» чи викрадають в батьків- алкоголіків!

Пам’ятайте, що ваша милостиня, подана вуличним попрошайкам, спонукає все більше розвиватися жебрацтву в Україні. Сьогодні в державі зареєстровано чимало благодійних організацій, що допомагають громадянам, які дійсно цього потребують. Тож допоможіть людям через ці фонди, чи просто зайдіть до одиноких пенсіонерів,  купіть їм ліки, їжу, принесіть бідній сім’ї одяг для дітей.

Міліція не закликає бути безсердечними. Треба допомагати один одному, проте нехай не жебрацтво (цей жорстокий бізнес) стане національною рисою українців, а милосердя.

- За втягнення неповнолітніх у жебракування передбачено кримінальнувідповідальність. За це карають позбавленням волі від трьох до десяти років.Окрема стаття Кримінального кодексу стосується використання дорослиминемовлят для жебракування, – повідомляє начальник Рахівського райвідділуміліції Віталій  Шимоняк.

Олеся Чайковська

До списку новин