загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Бібліотека для осіб «третього віку»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Приблизно кожна п`ята людина в Україні досягла похилого віку. Із кожним роком ця цифра збільшується. З виходом на пенсію вони гостріше відчувають свою ізольованість, їм бракує простого спілкування. Сьогодні бібліотека – це місце, куди літні бажають приходити, оскільки можуть провести там свій вільний час у цікавий і корисний спосіб. Тут вони можуть реалізувати свої творчі амбіції, займатися хобі, на які не мали часу, коли працювали за фахом і мали численні обов’язки.

 

Одним з пріоритетів Рівненської державної обласної бібліоткеи є – створення нових можливостей, відкритого простору для спілкування, навчання та саморозвитку старшого покоління. Комп’ютерні курси для людей похилого віку уже протягом 3-ох років є однією з найцікавіших пропозицій бібліотеки.

 

З 2010 року, завдяки Програмі «Бібліоміст», у Державній обласній бібліотеці функціонує навчально-тренінговий центр, де кожен бажаючий може безкоштовно пройти навчання з використання інформаційно-комунікативних технологій.

 

Комп’ютерні курси користуються у літніх осіб великою популярністю. На цих курсах пенсіонери мають можливість познайомитися з основами роботи з комп’ютером, вивчають основні текстові редактори та Інтернет, створюють свої електронні скриньки, за допомогою програми Skype підтримують зв’язок із родичами, відновлюють старі знайомства. Уміння працювати з комп’ютером, на думку пенсіонерів, є «необхідним в епоху ХХІ століття».

«Мої діти вже не раз намагалися навчити мене роботі з комп’ютером, але в них недостатньо терпіння і розуміння…» розповідає сімдесятичотирирічна п. Людмила. «Світ комп’ютерів став для мене не таким чужим»? -  стверджує сімдесятирічний п.Микола. А п. Наталія, якій 66 років, передусім цінує атмосферу «Працівники навчально-тренінгового центру створюють теплі і дружні відносини. Я тут можу не тільки повчитися, а й просто порозмовляти, позгадувати давні часи, а іноді і поскаржитися на свою долю».

Пенсіонери набувають досвіду роботи з комп’ютером, перестають вважати себе несучасними, а їхні очі знову аж світяться інтересом до життя. Скажіть, чи можуть результати бути ще більш переконливими?

Ірина Усович,

керівник навчально-тренінгового центру

Державної обласної бібліотеки м. Рівного

До списку новин