загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Комфорт і гідні умови для важкохворих

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Міська влада забезпечить необхідний рівень хоспісної та паліативної допомоги

Наразі в місті реалізовується ціла низка ініціатив, спрямованих на підтримку соціально вразливих верств населення. При цьому загальнодержавні проекти міська влада підтримує власними рішеннями та програмами. Зокрема серед пріоритетів столиці — забезпечення гідного рівня життя пенсіонерів, інвалідів та ветеранів. Учора заступник голови КМДА Віктор Корж відвідав Київський пансіонат ветеранів праці, де вже найближчим часом планують створити окреме відділення хоспісної та паліативної допомоги.

Пані Віра — одна з довгожительок столичного пансіонату ветеранів праці. Сюди жінка потрапила ще 1998-го року після перелому ніг. Нині вона пересувається лише за допомогою милиць, та й то на невеликі відстані. Оскільки ні рідних, ні близьких у старенької немає, в останні п’ятнадцять років пансіонат став для жінки справжньою домівкою, а його мешканці та персонал — найближчими людьми, соратниками та справжніми друзями. Попри такі складні життєві обставини, пані Віра залишається вдячною долі за кожну прожиту мить та не полишає займатися улюбленою справою, яка підтримувала її у найважчі хвилини життя — складає вірші, сповнені одночасно осіннім смутком і світлом. З “Хрещатиком” ділиться: умовами в пансіонаті цілковито задоволена, адже має не лише затишну й теплу кімнату та їжу, а й насичене культурне життя. Так, у закладі часто відбуваються творчі вечори та концерти.

Директор пансіонату Олександр Коняхін зазначає — персонал та адміністрація роблять все можливе, аби їхні підопічні проживали в комфортних та гідних умовах. Наразі в закладі перебуває 220 осіб, хоча розрахована установа на 300 ветеранів. Мешканців пансіонату забезпечують одягом, взуттям та постільною білизною. Окрім того, для них організоване чотириразове харчування з урахуванням віку й стану здоров’я кожного, в тому числі дієтичне. Ветерани забезпечуються слуховими апаратами, окулярами, протезно-ортопедичними виробами, зубним протезуванням, спеціальними засобами пересування (крім моторизованих).

Також мешканці пансіонату отримують цілодобове медичне обслуговування. Зокрема тут обладнано рентгенологічний, маніпуляційний, стоматологічний та функціональної діагностики кабінети. Пан Коняхін відмічає, що і сама будівля, яка була зведена ще у 1971 році, й обладнання, яке тут встановлено, вже доволі старі та відслужили свій термін.

Тож наразі у частині приміщень проводиться ремонт, а от про оновлення устаткування подбає міська влада. Про це під час відвідин пансіонату зазначив Віктор Корж. “Соціальні питання — це предмет особливої уваги столичної влади, а питання, що пов’язані з влаштуванням, допомогою та лікуванням людей похилого віку, інвалідів потребують постійного контролю та покращення якості. Цей заклад для Києва особливий, адже тут перебувають люди, які віддали все своє життя місту. Саме тому ми просто зобов’язані забезпечити їм достойні умови перебування. Так, у планах — розбудова пансіонату, покращення умов і збільшення видатків на ці цілі”,— відзначив пан Корж.

Зокрема у закладі наразі тривають ремонтні роботи на одному з поверхів — по їх закінченні тут планують облаштувати відділення хоспісної та паліативної допомоги для важкохворих пацієнтів. “На виконання соціальних ініціатив Президента України місто постійно доповнює державні проекти власними програмами. Зокрема це стосується розвитку хоспісної та паліативної допомоги. Адже, на жаль, якось так склалося в нашій державі, що саме ця ланка була занедбана. Нині прийнято відповідний закон, місто розробило власну програму щодо вдосконалення цього питання, у нас в цьому є підтримка депутатського корпусу Київради. Тож протягом 2013-2014 років у столиці буде сформована сучасна система паліативної та хоспісної допомоги, яка відповідатиме всім сучасним вимогам”,— наголосив Віктор Корж.

Зазначимо, що Київський пансіонат ветеранів праці розташований у Деснянському районі за адресою: вул. Маршала Жукова, 2. До пансіонату приймають осіб похилого віку, які досягли пенсійного віку, ветеранів війни, інвалідів І та ІІ груп, старших за 18 років, які за станом здоров’я потребують стороннього догляду, побутового обслуговування, медичної допомоги. В 2013 році на утримання установи в бюджеті міста Києва передбачено 16,8 млн грн.

Олександра ГУНІНА

До списку новин