загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Притча про те, як навчитися любити ближнього

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Одного разу миролюбні жителі Землі попросили одного надзвичайно могутнього чарівника припинити всі війни й кровопролиття на планеті.

— Це просто, — сказав той. — Я знищу всю зброю на Землі, й більше ніхто не зможе воювати.

— Чудово! — вигукнули люди.

Помах чарівної палички — й справу зроблено.

Днів три на планеті панував мир, поки більшість із тих, хто схильний повоювати, шукали й не могли знайти свою зброю. А зрозумівши, що втратили її назавжди, вони змайстрували списи з молодих дерев і поновили війни.

Коли ця сумна звістка дійшла до чарівника, він сказав:

— Не турбуйтеся. Я знищу всі молоді дерева, і ці забіяки більше не зможуть воювати.

Після двох-трьох днів безплідних пошуків молодих дерев, придатних для виготовлення списів, войовничо налаштовані люди почали валити дерева-велетні, робити з них дубинки і знову відновили кровопролиття. Чарівник винищив усі великі дерева. Тоді люди виготовили ножі та мечі з металу. Він знищив увесь метал на планеті. Люди змайстрували пращі й почали кидати один в одного камінням. Довелося знищити й камені. І тоді забили тривогу прихильники миру: ще б пак — пропали всі дерева, не стало металів і каменів. Як тепер жити, що їсти? Скоро зовсім не стане рослинності, й люди помруть, навіть не воюючи. Ні, це не розв’язання проблеми.

Чарівник розгубився:

— Навіть і не знаю, що тепер робити. Я б знищив усе людство, але, на жаль, це поки не в моїй владі!

Миротворці впали у відчай, не знаючи, що робити. І тут до чарівника звернулася одна розумна дитина.

— Я знаю, як тобі вчинити. Нехай люди відчують, як інші сприймають їхні вчинки. Якщо один заподіє біль іншому, нехай і він відчує такий само біль, а якщо принесе комусь радість, то хай і сам відчує радість. Тоді напевне ніхто не стане завдавати болю іншому, тому що відразу ж сам відчує біль і буде змушений зупинитися.

Усі прониклися величчю думки, висловленої вустами малюка, а чарівник із точністю втілив його ідею в життя. Він повернув усі дерева, метали й каміння, і навіть зброю, яку люди незабаром переробили на знаряддя праці.

Із цього дня ніхто на планеті не заподіював страждань сусідові, бо тоді і йому самому довелося б відчувати біль. Навпаки, люди взялися допомагати один одному, тому що їм подобалося почуття радості, яке вони відчували при цьому. І зажили вони в гармонії й радості.

До списку новин