загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Івано-франківські студенти Духовної Семінарії допомагають Карітасу доглядати за важкохворими

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вже протягом кількох років БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» залучає до реалізації своєї діяльності волонтерів - студентів Івано-Франківської Духовної Семінарії. Цього року молодь також проявила свою жертовність в ім'я доброї справи на користь іншим і долучилась до числа волонтерів Карітасу.

У рамках проекту «Клуб людей похилого віку «Надвечір» та проекту «Паліативна допомога в Івано-Франківську»  волонтери здійснюють патронаж маломобільних та немобільних осіб літнього віку, жертв тоталітарних режимів, та невиліковно хворих осіб з метою надання соціально-побутових послуг цим потребуючим.

Щоб підвищити якість надання соціальних послуг догляду та підтримки вахкохворих та немічних, для волонтерів організовуються навчальні програми, під час яких волонтери відпрацьовують навики догляду за хворими на практиці. Впродовж вересня працівники проекту «Паліативна допомога в Івано-Франківську» провели два навчальні тренінги: «Вимірювання рівня цукру в крові за допомогою глюкометра» (23.09.2013р.) та «Вимірювання артеріального тиску» (30.09.2013р.).

Під час занять волонтери ознайомилися з будовою глюкометра -- пристрою для вимірювання цукру в крові та тонометра, яким вимірюють артеріальний тиск,  з  принципом їх роботи та технікою вимірювання. Свої знання вони закріпили шляхом практичного виконання маніпуляцій, практикуючись один на одному. Тренери розповіли волонтерам, наскільки для хворої людини важливо знати реальні показники життєдіяльності організму в той час, коли її самопочуття погіршилося. Уміння користуватися цими пристроями й знання показників та норми допомагає волонтерам зорієнтуватися, яку допомогу необхідно надати людині в тій чи іншій ситуації.

Під час тренінгів розглядались різноманітні ситуації з практики медико-соціальних працівників Карітасу, з якими вони зустрічалися як в роботі, так і в повсякденному житті. Адже в будь-який момент можуть виникнути такі обставини, коли комусь необхідна негайна стороння допомога. Тому кожен з нас, а особливо, той, хто віддає себе служінню людям, повинен володіти знаннями та навиками невідкладної допомоги, щоб бути готовим в будь-якій ситуації проявити свою виваженість, впевненість, розум, досвід та здібності.

До списку новин