загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українці виявилися серед найбідніших народів світу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українці виявилися серед найбідніших народів світу, свідчить дослідження, проведене швейцарським банком Credit Suisse . Дані цього дослідження наведені в доповіді під назвою Global Wealth Report 2013 .

Цікаво, що найбагатшими серед країн СНД (Співдружність незалежних держав) виявилися жителі Туркменістану , що потрапили в групу країн із станом населення від 25 до 100 тисяч доларів. Аутсайдерами за рівнем заможності населення серед країн Співдружності швейцарці назвали українців , білорусів і молдаван. Жителі України , Білорусі та Молдови опинилися в групі країн із статками населення нижче п’яти тисяч доларів. Решта країн СНД, у тому числі і Росія , розташувалися між туркменами , з одного боку , і молдаванами , білорусами та українцями , з іншого , у групі зі статками населення від 5 до 25 тисяч доларів.

Сусідами жителів України в списку багатих і бідних народів світу виявилися індуси, болівійці , жителі багатьох країн Африки.

Найбагатшими регіонами Credit Suisse назвав Західну Європу , Північну Америку , Близький Схід і АТР ( АзіатськоТихоокеанський регіон). Найбагатшими з найбагатших виявилися жителі Швейцарії. Середній статок швейцарця складає 513 тисяч доларів. На другому місці розташувалися жителі Австралії — в середньому , кожен австралієць є володарем статку у 403 тисячі доларів. Серед ТОП країн також Норвегія — 380 тисяч доларів і Люксембург — 315 тисяч доларів.

У цілому , по всьому світу середній статок землянина зараз сягає 51 тисячі 600 доларів.

Як відзначають експерти видання «Біржовий лідер » , слід розуміти , що в даному випадку мова йде не про реальні доходи населення і не про дохід держави на душу населення. Йдеться про оцінку особистого статку кожного громадянина (його приватного майна) : банківські рахунки , нерухомість та інші , за вирахуванням кредитних зобов’язань .

Втім , якщо провести паралелі між рівнем статку громадян та їх доходами , то особливої різниці в цих списках не буде , адже всі розуміють , що з малим рівнем доходу сколотити пристойний статок практично неможливо. Так що між поняттями «рівень доходу» і « рівень статку» простежується прямий зв’язок. У середньому по всьому світу рівень бідності (можна навіть сказати , злиднів ), визначений Світовим банком , становить дохід менше 1,25 долари на добу . Звичайно ж , для різних країн цей показник у значній мірі відрізняється , тому що якщо в одній країні можна спокійно прожити на одну суму протягом місяця , то на цю ж суму в іншій країні (або навіть в іншому регіоні однієї країни ) можна прожити не більше тижня , а то й менше.

Одним із завдань Світового банку є повне подолання бідності в усьому світі до 2030 року , хоча експерти і сумніваються в реальності досягнення даної мети.

Середня заробітна плата в Україні поступається середній зарплаті в країнах Євросоюзу і в РФ . Про це легко судити і без статистичної інформації , так як мільйони громадян України працюють у Росії та країнах ЄС , чого не було б , якби у них була можливість мати такі ж доходи у себе на батьківщині.

Також відразу відзначимо , що хоч в Україні багато працюючі люди дійсно отримують вкрай низьку зарплату , в середньому по країні її показник таки вище , ніж вказано в офіційній статистиці . Справа в тому , що багато , і навряд чи це буде великим одкровенням , приховують свої реальні доходи . Найпоширенішим способом є «зарплата в конверті » : працівникові платять одну суму , а по зарплатній відомості проводять іншу , меншу. У підсумку в статистику йде другий показник , хоча за фактом людина отримує більше.

Отже, згідно з офіційною статистикою , середня заробітна плата в Україні в серпня 2013 склала 3,3 тисячі гривень ( 403 долари , 298 євро). Найвищий показник у Києві — 5 тисяч гривень ( 611 доларів , 451 євро) , найнижчий — у Тернопільській області — 2,4 тисячі гривень ( 293 долари , 216 євро). При цьому держава вважає , що українці цілком можуть прожити на 1,1 тисячі гривень ( 134 долари , 99 євро ) на місяць. Саме таким є показник прожиткового мінімуму в даний момент .

До списку новин