загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

ТОП-13 афер в Україні: українці страждають від власної довірливості та розсіяності

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Довірливі українці вірять телефонним терористам та гублять паспорти, спрощуючи роботу шахраям.

Міністерство внутрішніх справ України склало рейтинг найпопулярніших типів афер в Україні. Виявилося, що більшості з них можна було б уникнути, якби українці були уважніші та самостійно думали, а не сліпо довіряли незнайомцям.

Найпопулярніший в Україні злочин – кредити на загублений паспорт та залишені ксерокопії документів. Уникнути проблем з такими шахраями можна, якщо уважніше ставитися до таких важливих документів та забирати навіть браковані копії документів.

На другому місці – телефонний тероризм, пише Сегодня. "Шахраї, представляючись міліціонерами, дзвонять на мобільний телефон жертві та пропонують перерахувати на картку гроші за те, що звільнять вашого родича, який збив на авто людину. Раніше багато платили, але тепер громадяни не лише викривають таких шахраїв, але і допомагають міліції їх зловити", - розповів речник МВС Сергій Бурлаков.

На третьому місці – викрадення техдокументів на автомобілі.

Четверту сходинку шахрайського хіт-параду за версією МВС посідає гадання та "зняття порчі". Дивно, що в наш час люди досі вірять аферистам та радо віддають їм дуже великі гроші, буквально купуючи повітря.

На п'ятому місці – грабіж фальшивих соцпрацівників. Ганебні аферисти викрадають останні гроші в пенсіонерів. Система доволі проста: стареньку людину потрібно переконати, що її гроші вийшли з обігу і їх потрібно терміново поміняти на нові. Обмін здійснюється на місці на прості папірці.

На шостому місці – шахрайства з банківськими картами. Потрібно розуміти: якщо аферисти викрали гроші з вашої картки шляхом пошкодження банкомату – банк має вам їх повернути, якщо ви вчасно звернулися в міліцію.

Сьоме місце – лжецілительство.

На восьмій, дев'ятій, десятій та одинадцятій сходинках кримінального хіт-параду: продаж прострочених продуктів, контрафакту, липових путівок від фірм-одноденок та товарів, яких не існує в природі.

На дванадцятому місці – липове працевлаштування.

Закриває злочинний рейтинг фінансових махінацій – липовий продаж квартир. Він не такий поширений, але одноразові збитки від таких махінацій можуть зруйнувати життя людей.

До списку новин