загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Волонтерів для роботи у хоспісах навчають у Харкові

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Чергова група волонтерів для роботи у хоспісах почала навчання на курсах при Харківській обласній громадській організації "Соціальний всесвіт".

Цей факт кореспонденту Укрінформу підтвердила керівник організації, кандидат педагогічних наук, доцент Харківської державної академії культури Алла Аніщенко.

"Ці курси - єдині на сході України. Вони створені у 2010 році у рамках міського соціального проекту "Ера милосердя". За цей час безкоштовне навчання за двомісячною програмою пройшли 120 студентів харківських вишів, включаючи Академію культури, а також гуманітарно-педагогічну академію і медичний університет", - відзначила Аніщенко.

За її словами, програма не передбачає медичної підготовки.

"Педагоги - в основному це психологи - приділяють головну увагу соціальному вихованню і духовному розвитку волонтерів, яким належить скрасити останні дні пацієнтів хоспісів, в основному онкохворих. Випускники курсів у вільний час працюють у діючих у Харкові міському і обласному хоспісах, кожен з яких розрахований на 80 ліжок", - пояснила Аніщенко.

Волонтери також надають психологічну і соціальну підтримку членам сімей пацієнтів.

Як стало відомо, харківський досвід створення курсів для волонтерів схвалений Лігою паліативної допомоги (Київ), що об'єднує громадські організації, що допомагають хоспісам.

До списку новин