загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українці щороку викидають на смітник продуктів на кілька мільярдів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Експерти вважають, що в країні низька культура споживання.

З кожним роком кількість населення в світі збільшується, але країни не встигають виробляти необхідну кількість якісних продуктів. За даними ООН, більше мільярда тонн харчів щороку опиняється на смітнику. А от українці викидають їжі на 5,5 мільярдів гривень. Журналісти ТСН зайшли у найближчий двір і перевірили, скільки саме продуктів потрапляє на смітник. Виявилось, що знайденою їжею ще можна накрити повноцінний стіл.

Зокрема, кореспонденти знайшли цілу пачку дріжджів, з якої можна спекти запашний хліб, "борщовий набір", в який увійшли петрушка, помідори, перець та буряк. До солодкого столу знайшлися шматочки пирога, печиво і навіть лимон до чаю. Вітамінів на смітнику теж багато – відповідно до сезону – яблука та кавун. "Бачите, перець на підході, половина перцю вже зіпсувалася, от масло теж прострочене, сирок у нас - термін уже вийшов, теж потрібно викидати, не встигли з'їсти", - розповідає 35-річний Віталій. Чоловік навіть підраховував, скільки грошей викидає на вітер, а точніше в смітник.

"Фактично 500 гривень в місяць ми викидаємо разом з продуктами", - говорить він. Півтисячі гривень – це майже половина середньої пенсії в Україні. Тож пенсіонери бережуть її як можуть. "Я нічого не викидаю, я купую рівно стільки, скільки з'їм і приготую", - говорить пенсіонерка пані Катерина. За словами експертів, через нераціональну покупку і низьку культуру споживання на смітник в Україні щороку викидають продуктів на 5,5 мільярдів гривень.

До списку новин