загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На Прикарпатті мешкає більше 60 тисяч ветеранів війни, які потребують меддопомоги

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

15 жовтня під головуванням директора департаменту охорони здоровя облдержадміністрації Романа Мельника відбулася нарада з питання медичного обслуговування ветеранів, учасників бойових дій, дітей війни і людей, які входять до цієї категорії

Як зазначив під час наради Роман Мельник, на разі готується обласна програма щодо забезпечення ветеранів війни слуховими та стоматологічними протезами, щоб в наступному році зменшити, а по можливості й ліквідувати черги, що існують.

«Медичне забезпечення ветеранів війни і осіб прирівняних до них здійснюється усіма медичними закладами області. Протягом усього періоду забезпечувалось позачергове обслуговування інвалідів війни, учасників бойових дій та осіб прирівняних по пільгах. В поліклініках, стаціонарах проводилась робота щодо диспансеризації і виявлення осіб, які потребують різного виду оздоровлення», – наголосив директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

Завдяки лікарям-організаторам та лікарям-геронтологам області, у відділі соціального захисту було уточнено списки кількісного складу ветеранів війни за окремими категоріями. Таким чином, на сьогодні в Івано-Франківській області нараховується 1858 інвалідів війни, 6084 учасники бойових дій, 48 334 учасники Великої Вітчизняної війни та 4906 прирівняних за пільгами.

Зокрема на нараді ветеранами порушувалися питання щодо санаторно-курортного відпочинку, фінансування лікувальних закладів для забезпечення всіх видів протезування та безкоштовного амбулаторного лікування.

За словами заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Олександра Криницького «для людського відношення не потрібні кошти, а потрібні вихованість, розуміння проблем цих людей».

Довідково.

На виконання Указу Президента України і наказу департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації в квітні-травні 2013 року були проведені поглиблені медичні огляди ветеранів війни. За 9 місяців цього року було 100% охоплено населення даної категорії. До медичного огляду входило проведення лабораторних обстежень, флюорографія рудної клітки, ЕКГ, огляд терапевта та спеціалістів згідно профілю захворювання, які виявлялися під час огляду.

До списку новин