загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Робота у Рівному: нестача якісних робочих місць та гідної оплати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Станом на 1 жовтня 2013 року кількість вакансій у базі даних обласної служби зайнятості становила 1547 одиниць.

У середньому на 1 вакансію претендувало 10 безробітних, у тому числі серед кваліфікованих робітників з інструментом – 5 осіб; серед робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин – 8 осіб; серед працівників торгівлі – 9 осіб; серед законодавців, вищих державних службовців, керівників, менеджерів та професіоналів, відповідно, по 13 осіб; серед фахівців – 15 осіб; серед осіб без спеціальної підготовки – 18 осіб; серед технічних службовців – 19 осіб; серед кваліфікованих робітників сільського та лісового господарства, риборозведення та рибальства – 22 особи.

Рівень працевлаштування безробітних громадян у середньому по області зріс на 4,1 відсоткових пункти та становив 30,3%. Між тим, основною проблемою ринку праці області залишається нестача якісних робочих місць з гідними умовами та оплатою праці, особливо для молоді.

Ситуація на ринку праці області характеризується постійним попитом на працівників сфери торгівлі та послуг (20%); на кваліфікованих робітників з інструментом (22%); на робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин (22%).

Кількість укомплектованих вакансій у січні-вересні становила 23 тисячі. Протягом січня-вересня 2013 року в центрах зайнятості області було зареєстровано 7,5 тис. трудових договорів між працівниками та фізичними особами-підприємцями. Загальна кількість працюючих за договорами (з урахуванням зареєстрованих у попередніх роках), збільшилася на 0,4 тис. осіб та становила 31,6 тис. осіб. У той же час, протягом січня-вересня 2013 року було знято з реєстрації 7,1 тис. договорів.

Станом на 1 жовтня 2013 року кількість зареєстрованих безробітних в центрах зайнятості області становила 16,0 тис. осіб, з них 9,0 тис. осіб (56,3%) становили жінки, 7,5 тис. осіб. (46,9%) – молодь у віці до 35 років, 8,1 тис. осіб (50,6%) – особи, які проживають у сільській місцевості.  Станом на початок жовтня поточного року 12,3 тис. осіб отримують допомогу по безробіттю. Середній розмір допомоги по безробіттю у вересні поточного року становив 902 грн.

Оксана КРАВЕЦЬ

До списку новин