загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Києві запрацювали безкоштовні курси української мови

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

17 жовтня у Києві відбулося офіційне відкриття безкоштовних курсів української мови. Навчання організував Всеукраїнський комітет захисту української мови.

У цьому культурному заході брали участь ініціатор проекту, засновник Всеукраїнського комітету захисту української мови, народний депутат Олександр Доній, керівник проекту Анастасія Розлуцька, координатор курсів у Києві Олена Базилівська та більше сотні киян, які виявили бажання удосконалити свої знання української мови.

Перше заняття провела викладач-волонтер Катерина Мельник, також у цьому їй допомагали Марина Гогула, Оксана Гордійчук і Ганна Загребельна.

Базилівська розповіла, що сама ідея створення курсів виникла у Олександра Донія ще червні минулого року і уточнила, що девіз акції - «Навчи друга розмовляти українською мовою».

- Мета проекту - навчити громадян України розмовляти українською мовою. Створити комфортне мовне середовище, в якому Ви б не боялися робити помилки або сказати що-небудь неправильно українською мовою, тобто позбутися будь-яких мовних бар'єрів, - зазначила вона.

Також Базилівська уточнила, що число бажаючих вивчити державну мову зростає з кожним днем і дзвінки від громадян з проханням записати на курси тривали навіть за кілька хвилин до їх початку.

У свою чергу ідейний натхненник курсів Олександр Доній зазначив важливість цієї події і сказав, що курси будуть вести не тільки викладачі, але «і раз на місяць приходитимуть літератори і музиканти».

Також Доній повідомив про те, що ці курси вже проходять в Кременчуці, Кіровограді, Житомирі, Луганську, Херсоні та Калуші. На черзі такі міста як Суми, Севастополь, Черкаси, Вінниця та інші.

- Це буде такий мережевий проект, який буде збільшуватися. Зрештою, кілька мільйонів громадян потребують вивчення української мови, - розповів нардеп.

Доній уточнив, що «кращий результат, якщо кожен з нас не буде боятися говорити українською мовою».

- Все життя можна покращувати власну мову. І переді мною стоїть аналогічне завдання, - підкреслив організатор курсів.

Бабчук Катя

До списку новин