загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

7 способів, як любов трансформує ваш мозок

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Дізнайтеся, як любов міняє вас.

Закохані по самісінькі вуха? Ось що відбувається у нашому мозку коли ми закохуємося.

Коли ми закохуємося, ми часто думаємо про чудеса, які робить кохання з нашою душею і серцем. Але є ще один орган, який відчуває глибокий вплив ваших любовних стосунків. Ваш мозок.

І це виходить далеко за межі відчуття емоцій від пісень про кохання, погляду милого і сердечних повідомлень зі смайликами. Коли ви по вуха закохані у когось, вмикаються певні частини вашого мозку, а інші вимикаються. Це насправді так: любов, і романтична, і батьківська, фактично змінює спосіб, у який ви думаєте.

Детальніше від YourTango: 7 надзвичайно ексцентричних любовних забобонів

Збитий наповал кимось? Ось як ваш мозок відгукується на ваші романтичні почуття.

1. Ви відчуєте себе залежним:

ніколи не чули, що любов - це наркотик? Ну, мабуть, є в цьому доля правди. Ваш мозок приймає ці інтенсивні палкі почуття за допомогою тієї ж системи, яка активізується, коли людина призвичаюється до наркотиків, починаючи ейфорією, яку ви відчуваєте, і до прагнення отримати більше. Звичайно, це може бути набагато здоровіша залежність - але давайте приймати факти! Ви залежний.

2. Ви починаєте думати за двох,

і немає більше: “мені, мені, мені”. Тепер ви удвох і вам потрібно взяти це до уваги, і ваш мозок автоматично пристосується до змін. З самого народження ми пов'язані з нашими матерями і, на превелике здивування багатьох вчених, прив'язаність змінюється з кожними наступними стосунками. Зв'язок, який ви поділяєте з вашим партнером або дітьми, коріниться набагато глибше, ніж просто зовнішні прояви до людей, яких любиш. Недавнє дослідження пов'язало використання в мовленні першої особи однини особових займенників (мені, мене і я) з підвищеним рівнем депресивності у порівнянні з людьми, які говорять: "ми" і "нас"- ще один доказ того, що благополучні відносини є безцінними.

3. Ви любите довше (і стаєте мудрішими)

Закоханість, така ж корисна для вашого серця, як вона є для душевного здоров'я. Закохані люди засвідчують вищий рівень допаміну, який пов'язаний із задоволенням, пристрастю і ейфорією. Дослідження показують, що люди в хороших благополучних стосунках живуть довше і є щасливішими, мудрішими і мають краще психічне здоров'я. 

4. Ви стаєте більш чуйними

Одна з найбільших переваг закоханості і життя в любові є те, що ви починаєте розуміти, що це таке могти покластися (і підтримувати) на іншу людину. Побудова довіри у відносинах є надзвичайно важливою. І ваш мозок допомагає вам. Через МРТ-сканування дослідники виявили, що, коли ми закохуємося, лобова частина кори головного мозку - область, яка відповідає за прийняття рішень, - вимикається. Тому, коли ми закохані, ми навряд чи будемо ставитися до людини, яка нам важлива, критично або скептично.

5. Ви позбавляєтесь стресу

Дехто з нас міг помилятися щодо романтичних метеликів, що оточують згадки про перший поцілунок - але немає жодного шансу, щоб ваш мозок коли-небудь забув, як воно почувалось, коли до вас вперше доторкнулась людина, яку ви кохаєте. А ось абсолютно неймовірний факт: у благополучних відносинах потримати вашого партнера за руку буде достатнім, щоб зберегти вас від стресу, знизити кров'яний тиск, полегшити фізичний біль і поліпшити здоров'я. Благополучні стосунки, в яких люди підтримують одне одного, фактично можуть міняти функції нашого мозку.

6. Ви палаєте (принаймні Ваші мозкові центри це роблять)

Вам цікаво, який ключ до довголіття прихований у стосунках? Вчені віднайшли його. У дослідженні, що оцінювало пари, які охарактеризували себе як "шалено закохані", вчені встановили, що “центри винагороди” їхнього мозку загорялися навіть після простого погляду на зображення їх партнера. У ділянках головного мозку, що відповідають за релаксацію та стрес, дослідники виявили зниження спалахувальної активності. Хай сяють яскраво твої нервові волокна, кохана!

7. Ви почуваєтесь захищено

Подібно до перших зв'язків, які діти встановлюють зі своїми матерями, почуття захищеності виникне і у ваших стосунках. Коли ви старієте і міняєтесь, ваше тіло пам'ятає власне всі мозкові цикли і етапи, які ви пройшли за час вашої молодості - тому коли ви згадуєте дитинство - почуття безпеки та вдоволення знову нахлинуть на вас. Дослідження також показують, що коли ми відчуваємо любов до когось, то це почуття вимикає частину нашого мозку, яка контролює страх і негативні емоції.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин