загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

100 способів прожити життя на повну

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

«Ваш час обмежений, тому не витрачайте його на життя чиїмось чужим життям. Не потрапляйте в пастку догми, яка говорить жити думками інших людей. Не дозволяйте шуму чужих думок перебити ваш внутрішній голос. І найважливіше — майте хоробрість слідувати своєму серцю і інтуїції. Вони якимось чином уже знають те, ким ви хочете стати насправді. Все інше вторинне. » Стів Джобс

Що ви відчуваєте від вашого життя сьогодні? Ви проживаєте кожен день на повну? Вам подобається те, що ви робите? Ви знаходитесь в захваті від того, що прокинулися сьогодні? Ви проживаєте краще з можливих життів?

Якщо відповідь на будь-яке з цих питань — «ні», «не знаю» або «можливо», це означає, що ви живете неповним життям, чого насправді не повинно бути, оскільки ви і тільки ви є творцем свого щастя. Навіщо вам розмінюватися на щось менше, якщо ви заслуговуєте тільки найкращого! Починаючи з 2010 року, коли я пішов з корпоративної сфери, кожен мій день наповнений драйвом, задоволенням і досягненнями у цікавих мені сферах. Я з нетерпінням чекаю кожного дня і саме тому хочу поділитися з вами думками з цього приводу.

Це список з 100 принципів, якими я намагаюся керуватися, щоб проживати своє життя в повній мірі. В той момент коли ви починаєте керуватися цими орієнтирами — все навколо стає більш наповненим, цікавим і яскравим. Ви починаєте жити по-справжньому.

Ось ці 100 шляхів як прожити ваше життя на всі 100%:

1. Кожен день це новий старт. Не прив’язуйтесь до того, що відбулося вчора, позавчора чи раніше. Сьогодні нове життя і навіть якщо щось раніше було не так — ви обов’язково будете пробувати знову і знову.

2. Будьте собою справжнім. Перестаньте намагатися догоджати іншим людям і бути кимось іншим. Набагато цікавіше жити неповторною версією себе, а не намагатися стати чиїмось дублікатом.

3. Перестаньте скаржитися. Досить бути схожим на скиглячу собаку, яка нічого не робить, але створює багато звуку. Перестаньте скаржитися щодо своїх проблем, а приступайте до їх вирішення.

4. Будьте проактивними. Не чекайте, що хтось щось зробить, натомість самі приступайте до здійснення задуманого.

5. Замість того, щоб думати «що якщо», думайте: «наступного разу».

Перестаньте думати про речі, які ви не можете змінити або про те, що робить вас нещасними. Замість цього сконцентруйтеся на дії щодо важливих речей у вашому житті.

6. Сконцентруйтеся на «ЩО?», А не «ЯК?». Сфокусуйтеся на тому, ЩО ви хочете, перед тим як вирішити, ЯК ви цього досягнете. Якщо ви відкриті до нових можливостей і готові робити що-небудь — все можливо.

7. Створюйте можливості. Ви можете чекати, що можливість сама з’явиться в житті або ж спробуєте створювати їх самі.

8. Живіть більш свідомо. Перестаньте бути зомбі, який рухається за однаковим маршрутом і їсть одну й ту ж їжу. Насолоджуйтесь! Спробуйте відчути подих вітру, почути, як співає пташка, отримати задоволення від нового блюда.

9. Будьте відповідальними за ваш зріст. Ви і тільки ви вирішуєте, як проживати ваше життя — десятки годин в соцмережах менш продуктивні, ніж цей же час, витрачений на навчання. В кінцевому підсумку вистрілить той, хто найбільш допитливий і намагається спробувати себе в багатьох сферах.

10. Знайдіть істинного себе. Намагайтеся дати собі чесну відповідь, чого ви хочете. Абстрагуйтеся від громадської думки, яке нав’язує вам бажання володіти мерседесом, хоча можливо насправді ви хочете прожити все літо в наметі на березі Чорного моря.

11. Визначте своє покликання. Ваші цінності і є орієнтир при виборі покликання в житті. Зрозумійте, що для вас важливо, і виходячи з цього, визначте основний вектор руху вперед.

12. Живіть відповідно до свого покликання. У мене перед очима на білій дошці записане запитання «Що я роблю?». Частенько я натрапляю на нього під час мого робочого дня і намагаюся зрозуміти, наскільки те, що я роблю в дану хвилину, відповідає тому, до чого я намагаюся прийти в своєму житті.

13. Визначте свої життєві принципи і дійте, виходячи з них.

14. Вивчайте свої цінності. Цінності це те, що робить з вас справжнього ВАС. Для когось цінностями можуть бути друзі, для інших сім’я і фінансове зростання.

15. Орієнтуйтеся на найвищу планку. Мій батько завжди каже — «роби все добре — погано само вийде». Намагайтеся діяти відповідно до найякіснішим і найкращим підходом по відношенню до будь-якого питання.

16. Спроектуйте своє ідеальне життя. Яке ваше ідеальне життя?

Створюйте його. Для початку оцініть те, що ви маєте на даний момент, потім задайте собі питання, що вам варто додати в неї, щоб ви отримували максимальне задоволення від 4 головних складових — здоров’я, матеріального стану, соціального статусу та духовного розвитку. Як тільки ви визначите, що вам потрібно — відразу ж приступайте до дії. Зовсім дивно, що іноді така дрібниця, як зміна посуду в будинку або покупка крісла-качалки, може принести масу радості у ваше життя.

17. Перестаньте ставити життя на паузу. Жити по-справжньому — це бути щасливим по всіх пунктах. Навіщо будувати кар’єру і приносити їй в жертву особисте життя? Ми так часто віддаємо щось заради чогось, що по-іншому і не уявляємо собі подальше просування. Всі найуспішніші і щасливі мої друзі досягають балансу і максимуму відразу скрізь, одна сфера доповнює іншу .. Якщо ви хочете піти в галерею, але відкладаєте це з року в рік — зробіть це як-можна швидше. Зніміть паузу з важливого і бажаного і вкради трохи часу у потрібного.

18. Заведіть записну книжку. У ній записуйте ваші цінності, принципи і плани, міркуйте на її сторінках. Надалі вона стане відправною точкою для роздумів над найважливішими подіями.

19. Складіть список цілей. Створіть цілі на 1, 3, 5 і 10 років. Чим більш точні цілі — тим краще. Мої цілі в коротко-, середньо та довгостроковій перспективі доповнюють і сприяють досягненню одна одної.

20. Прикладіть дію назустріч досягненню цілей і мрій. Створіть список дій зі своєю стратегією і негайними кроками.

21. Створіть свій список бажань.

22. Не робіть щось тільки тому, що це потрібно зробити. Будь-яка задача повинна нести в собі сенс. Не бійтеся відмовлятися від чогось, якщо це знаходиться за межами вашого життєвого плану.

23. Робіть те, що вам подобається. Навіщо відкладати походи в театр, риболовлю чи подорожі до пенсії?! Балуйте себе. Витратьте свій час і енергію на те, що буде вас наповнювати.

24. Визначте свою пристрасть у житті. Якби у вас були необмежені ресурси і ніяких зобов’язань, що б ви зробили? Пристрасть — це слідувати своєму шляху, не дивлячись ні на які проблеми. Дивно, як мало людей знають або намагаються визначити своє покликання в цій короткого життя.

25. Створіть кар’єру навколо свого покликання. Кидайте нарешті ненависну роботу. Якщо ви робите те, що не любите, то просто продаєте свою душу, але з дуже великою знижкою.

26. Перетворіть своє покликання в гроші. Ви можете запитати, окей — припустимо, моя пристрасть — садівництво, як я можу на цьому зробити кар’єру чи гроші?! У наш час повно варіантів монетизації свого покликання — блогінг, відеоролики, платні курси і так далі. Єдине, що часто зупиняє людей це те, що прибуток буде в перспективі, але повірте моєму досвіду, цей прибуток (при грамотному підході) перевищить всі ваші очікування.

27. Виносьте уроки від критики. Критика — це те, що може навчити вас бути кращим. Не турбуйтеся, якщо вам роблять зауваження — сприймайте це як знак до того, що потрібно щось змінити і стати кращою версією себе.

28. Будьте позитивні. Стакан дійсно наполовину повний =).

Сприймайте життя як пригоди і гру. Випромінюйте оптимізм і даруєте людям посмішку.

29. Не говоріть погано про інших. Якщо вам щось не подобається в іншій людині — скажіть йому чи їй це в обличчя. У будь-якому іншому випадку не говоріть нічого.

30. Ставте себе на чуже місце. Спробуйте побачити життя з позиції іншої людини. Можливо сьогодні вранці вам нагрубив двірник, але чому він це зробив?! Ймовірно, на нього просто ніхто не звертає уваги, можливо, його вважають обслуговуючим і непотрібним персоналом і взагалі не цінують його працю. Подумайте, як зробити так, щоб наступного разу він вас зустрів посмішкою.

31. Будьте жалісливим. Дійсно співчувайте чужий проблеми.

32. Розвивайте беззастережну віру в себе. Віра в себе — це коли ви продовжуєте рухатися вперед навіть коли все вас від цього відмовляють. Аналізуйте свої невеликі перемоги, згадайте, як ви йшли проти течії, згадайте задоволення від того, що ви були праві, а все — ні. Якщо ви щось задумали — будьте впевнені в тому, що все вийде.

33. Відпустіть нещасливе минуле.

34. Прощайте тим, хто просить прощення. Не тримайте злість на людей, а знайте їх слабкості і прийміть їх такими, якими вони є.

35. Приберіть неважливе. Зрозумійте короткостроковість таких речей, як статус, слава, визнання. Це все додасться, якщо ви будете сконцентровані на самореалізації, а не на соціальному визнанні.

36. Припиніть відносини, які не допомагають вам. Приберіть зі свого оточення людей, які додають у ваше життя непотрібний песимізм.

37. Проводьте більше часу з людьми, які вас надихають і підтримують.Спробуйте створити коло однодумців і робітників. Це дійсно супер-класно, коли ви разом щось придумали і вже через 10 хвилин приступили до реалізації.

38. Будуйте щирими у стосунках з людьми навколо вас (незнайомці, сім’я, улюблені). Витрачайте час на зміцнення і покращення ваших відносин.

39. Найдіть свого старого друга. Що б не говорили — кількість друзів необмежена. Зустріньтеся з людьми з вашого минулого.

40. Зробіть день щедрості. Подумайте, що з того, що ви можете зробити сьогодні, покращить світ хоч на крапельку. Робити добро оточуючим — це кращий спосіб підвищити собі настрій.

41. Допомагайте людям, коли вони цього потребують. Сприймайте цей крок як довгострокову інвестицію. Колись і ви отримаєте допомогу, не чекаючи цього.

42. Сходіть на побачення.

43. Покохайте.

44. Зробіть переоблік вашого життя. Раз на тиждень, місяць, 3-6 місяців — аналізуйте свій прогрес і просування до задуманого. Корегуйте свої дії виходячи з отриманих результатів.

45. Не затягуйте. Позбавтеся від звички затягувати з прийняттям рішень. 9 з 10 можливостей упускаються через зволікання з вжитою дією.

46. Допомагайте зовсім незнайомим людям. Один знайомий американець приїхав зі США, щоб допомогти абсолютно незнайомій людині побороти хворобу. Це і визначило його долю в майбутньому.

47. Медитуйте.

48. Заводите нові знайомства. Я не перестаю повторювати, що нові можливості з’являються, завдяки новим знайомствам. Не бійтеся насильно себе помістити в інше коло людей і подружитися з ними.

49. Створюйте міцні відносини.

50. Станьте своїм радником з майбутнього. Уявіть себе через 10 років і подумки просіть поради у себе, кращого, щодо складних рішень. Як би ви вчинили, якби були на 10 років мудрішими?

51. Напишіть лист майбутньому собі. Я недавно перечитав одине такий лист і моя кімната була наповнена гучним сміхом від тієї наївності і недосвідченості.

Думаю, що Я через 5-10 років буду сміятися ще голосніше від Я-сьогодні.

52. Прибирайте зайве. Приберіть зайве зі свого столу, з квартири, захоплень, життя. Звільніть місце для більш важливих речей.

53. Продовжуйте вчитися. Я вже не раз говорив у себе в блозі, що дивуюся тому, що люди перестають вчитися, закінчуючи навчальний заклад. Вчитися — це не означає сидіти за книжками — ви можете вчитися їздити за кермом, вчитися танцювати, вчитися риториці і так далі. Головна мета — це тримати мозок у постійній напрузі.

54. Розвивайте себе. Намагайтеся визначити свої слабкі сторони і розвивайте їх. Якщо ви занадто сором’язливі — тренуйтеся бути більш комунікабельним, йдіть назустріч страху.

55. Робіть постійний апгрейд себе. Поглиблюйте вже отримані знання та досвід, станьте експертом у багатьох сферах.

56. Постійно пробуйте щось нове. Ви просто не уявляєте, скільки ще нового і цікавого ви зможете пережити і відчути.

57. Подорожуйте. Висмикніть себе зі своєю рутини пересування — робота-дім, дім-робота. Відкривайте для себе нові місця, яких багато навіть в вашому місті. Для мене будь-яка подорож — це завжди-завжди щось нове.

58. Не обгрунтовуйтеся на одному місці. Завжди живіть динамічно і намагайтеся прив’язати себе кредитами, ремонтами і так далі наскільки це можливо пізніше.

59. Будьте кращим в тому, що ви робите. Коли я зрозумів, що я гарний у корпоративній сфері, але далеко не зірка — я пішов звідти в сферу де шанси стати кращим і домогтися більшого набагато вищі. Якщо ви знайшли своє покликання — станьте кращим там.

60. Зламайте свої кордони. Поставте максимально неможливу мету — добийтеся задуманого і придумайте собі щось ще більш неможливе. Всі ваші затискачі від того, що хтось колись вам сказав, що можливо, а що ні.

61. Вбирайте і пробуйте незвичайні ідеї.

62. Створіть своє місце для натхнення. Це може бути куточок, в якому знаходяться всі ваші надихаючі речі (книги, фото, відео), це також може бути парк, кафе і так далі. Створіть свій власний рай.

63. Ведіть себе так, як ви уявляєте ідеального себе.

64. Створюйте ролі в житті. Спробуйте якось діяти, як якщо б ви були Біллом Гейтсом, Майклом Джорданом або якоюсь знаменитою і успішною людиною.

65. Знайдіть ментора або гуру. Вивчайте життя свого гуру і постарайтеся не робити його помилок. Радьтеся з більш досвідченим ментором.

66. Знайдіть свої раніше невидимі сильні сторони.

67. Збільшуйте свою свідомість.

68. Просіть, щоб вас конструктивно критикували і давали поради. Зі сторони завжди видно краще.

69. Спробуйте створювати потік пасивного доходу. Це можуть бути % в банку, дохід від здачі квартири в оренду або щось інше. Пасивний дохід дасть вам можливість бути вільнішим в своїх експериментах в життя і відштовхуватися від того, що хочеться, а не того, що треба.

70. Допомагайте іншим жити як найкраще. Якщо ви бачите, що можете допомогти людині поліпшити його життя — обов’язково допоможіть їй знайти правильну доріжку.

71. Одружуйться і заведіть дітей.

72. Покращуйте світ. У світі ще дуже багато чого можна поліпшити — допомагати бідним, хворим, позбавленим можливостей нормально жити людям.

73. Прийміть участь у гуманітарній програмі допомоги.

74. Віддавайте більше цінностей ніж ви отримуєте. Коли ви постійно даєте більше — ви починаєте з часом отримувати набагато більше натомість.

75. Намагайтеся бачити велику картину. Сфокусуйтеся на 20% які генерують 80% результату.

76. Нехай ваша кінцева мета буде чіткою. Яка ваша кінцева мета? Чи справді те, що ви робите, спонукає вас до досягнення задуманого?

Поки ви будете думати про речі, які підсувають вас до вашої кінцевої мети — ви на вірному шляху.

77. Завжди намагайтеся знайти шлях 20/80. Мінімум зусиль, але максимум результату.

78. Розставляйте пріоритети. Іноді зручніше рухатися по інерції і важко переключитися на більш важливе завдання, але саме ця властивість зробить ваше життя значно ефективнішим.

79. Насолоджуйтеся моментом. Зупиніться. Подивіться. Подякуйте долі за те приємне, що є у вас в даний момент.

80. Отримуйте задоволення від дрібниць. Чашка кави вранці, 15 хвилин сну вдень, приємна розмова з дорогою людиноювсе це може бути між іншим, але ви постарайтеся віддати належну увагу всім дрібним, але приємним моментам.

81. Зробіть перерву. Це може бути 15 хвилин або 15 днів. Життя — це не марафон, а прогулянка в задоволення.

82. Постарайтеся уникати взаємовиключних цілей.

83. Сфокусуйтеся на створенні. Для мене цікавий процес створення — створення гри, нового бізнесу і так далі, коли з нічого ти отримуєш цукерочку.

84. Не засуджуйте оточуючих. Поважайте інших за те, хто вони є.

85. Єдина людина, яку ви повинні змінювати — це ви. Сконцентруйтеся на своєму розвитку і зростання, а не на зміні оточуючих.

86. Будьте вдячні за кожен прожитий день.

87. Висловлюйте свою подяку дорогим вам людям.

88. Веселіться. У мене є такі друзі, які сміються без зупинки — з ними я забуваю про все. Дозвольте собі такий експеримент і ви!

89. Частіше бувайте на природі.

90. Завжди є вибір. В будь-якій ситуації завжди є кілька виходів.

91. Частіше і голосніше смійтеся.

92. Будьте готові до змін — це суть життя.

93. Будьте готові до розчарувань — це частина життя.

94. Не бійтеся робити помилки. Сприймайте помилки як уроки, але намагайтеся не проходити один і той же урок кілька разів.

95. Не бійтеся ризикувати. Ризик — це коли всі ваші почуття на межі і ви дізнаєтеся свої ліміти.

96. Боріться зі своїми страхами. Хтось із великих радив, що кожен день треба робити щось із того, що ти боїшся. Це дуже непросто, але важливо.

97. Займайтеся фізичними навантаженнями і вправами. Не дайте своєму тілу заіржавіти.

98. Розвивайте свою інтуїцію і слідуйте їй, навіть якщо логіка вам каже, що не треба.

99. Любіть себе.

100. Любіть оточуючих.

Автор: Дмитро Дмитрієв

До списку новин